Anne Daniëls

"Door natuureducatie over de ‘Meinwegse’ flora en fauna voor kinderen te implementeren binnen ons bedrijf, hopen we een steentje bij te dragen."

Anne Daniëls is samen met haar broer Han eigenaar van Tuincentrum Daniëls gelegen in Vlodrop, vlakbij NP de Meinweg. “We zijn hier opgegroeid en we hebben altijd aan de rand van de Meinweg gewoond. Vroeger gingen we ook wel eens met kinderfeestjes het bos in!” Later kwam Anne zelf wat minder op de Meinweg, ook door de studie. “Als je dan vrienden en familie hoorde vertellen over hun bezoeken aan de Meinweg dan word je er ineens aan herinnerd dat het in je achtertuin ligt en dat dat erg waardevol is!” Ook door de brand van 2020 is Anne de waarde van de Meinweg in gaan zien. “Dat maakte veel indruk, we keken naar de overkant en zagen de vlammen aan de horizon. Als je dan hoort hoeveel dieren er op de vlucht zijn, dan realiseer je je hoe kwetsbaar de natuur kan zijn.” Anne komt inmiddels weer vaker in de Meinweg om een stuk te wandelen. “Puur natuur en tot rust komen, dat is wat de natuur mij geeft.”

Zo’n 40 jaar geleden begonnen de ouders van Anne en Han met tuincentrum Daniëls. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in Vlodrop en omstreken en biedt het een groot aantal activiteiten en services. Speeltuinen, een minidierentuin en kerstshows. Ook werken ze samen met basisscholen waarbij klassen een rondleidingen en workshops krijgen aangeboden. “We zoeken wel naar een sterkere verbinding tussen ons bedrijf en de Meinweg. Deze link sluit goed aan op ons groene karakter en kan daarnaast zorgen voor een mooie combinatie van activiteiten. Het zou mooi zijn om bijvoorbeeld na een workshop bij het tuincentrum een tour te kunnen aanbieden om het Meinweggebied te verkennen. Door natuureducatie over de ‘Meinwegse’ flora en fauna voor kinderen te implementeren binnen ons bedrijf, hopen we een steentje bij te dragen.”

Verder zou Anne het mooi vinden om ook jong-volwassenen meer te betrekken bij de Meinweg, maar het bereiken van deze doelgroep zou wel eens lastig kunnen zijn. In ieder geval wilt ze het liefst een zo divers mogelijk publiek willen bereiken. “Het is ook leuk om te zien dat ouders, door ons grote aanbod voor kinderen, ook betrokken raken bij de Meinweg.” Op die manier betrekt tuincentrum Daniels mensen bij het bedrijf en tegelijkertijd bij de omliggende natuur.

Cookies & Privacy
Terug naar boven