Ruud Snijders

"Het moment dat een reebok mijn pad kruiste tijdens het mountainbiken op de Meinweg, heeft een onuitwisbare indruk op me achtergelaten!"

Ruud Snijders is communicatievormgever en zeer actief lid van IVN Roermond. Hij is er zelfs bestuurslid geweest. Verder heeft hij een achtergrond in communicatie, en dus ging hij bij IVN aan de slag bij de communicatie, educatie en recreatie werkgroep van de Meinweg. Hij is al sinds kind af aan bekend met de Meinweg en heeft eigenlijk zijn hele leven aan de rand van de Meinweg gewoond. Door zijn binding met de Meinweg en zijn actieve rol binnen IVN is het niet onlogisch dat Ruud de natuurgids opleiding heeft gedaan, en hij geeft dan ook rondleidingen in het Meinweg gebied. “Ik vond de natuurgids opleiding zeer interessant en ook leuk, omdat je veel opsteekt over het gebied!” Ruud vindt de Meinweg dan ook nog bijzonderder gaan vinden dan voorheen. “De Meinweg heeft een ongekende diversiteit aan landschappen en soorten. En dat in een relatief klein gebied! Naast deze natuurlijke diversiteit is ook de cultuurhistorie en het effect daarvan op de Meinweg in mijn ogen uniek.”

Naast zijn rondleidingen, is Ruud wel eens in het Meinweggebied te vinden in zijn mountainbike tenuetje. Op de mountainbike heeft Ruud het gebied leren kennen van binnen en buiten, en heeft hij unieke belevingen meegemaakt, die te voet niet mogelijk waren geweest. “Op een mountainbike ben je vrij snel en geruisloos, waardoor dieren je minder snel in de gaten hebben. Het moment dat een reebok mijn pad kruiste tijdens het mountainbiken op de Meinweg, heeft een onuitwisbare indruk op me achtergelaten!”

Het bewust ervaren van de natuur vindt Ruud erg belangrijk. “Omdat we in Limburg omringd worden door mooie natuur lopen we het risico om de waardering ervoor te verliezen. Zo heb ik het idee dat mensen uit de Randstad veel bewuster zijn van de noodzaak van natuur.” De boodschap is duidelijk. Bewust genieten van de natuur. Met of zonder mountainbike.

Cookies & Privacy
Terug naar boven