Daan Wijnands

"Als we de bekendheid van de Junior Rangers op de Meinweg vergroten, dan kunnen we jongeren veel meer betrekken bij het Nationaal Park!"

Daan Wijnands is student aan de HAN voor biologiedocent. De Meinweg kent hij echter al zijn hele leven “De Meinweg is voor mij gewoon iets wat er altijd geweest is. Tegenwoordig ga ik regelmatig met vrienden wielrennen, en dan is het rondje Meinweg toch wel een favoriet. Het is een heerlijk stuk fietsen door het gevarieerde landschap met heuvelachtige en lange rechte stukken.” Doordat Daan op is gegroeid bij de Meinweg weet hij wel wat mooie plekken te vinden. “Voor mij is de Roode beek de allermooiste plek in de Meinweg. Je waant je echt niet in Nederland, maar in een totaal andere plek! Op de Meinweg heb je bijna alles, diverse landschappen en flora en fauna. Wat ik bijzonder vind aan de Meinweg is dat menselijke invloeden in balans lijken te zijn met de natuur. De menselijke invloeden zijn er al zo lang dat het onderdeel is geworden van het landschap.”

Educatie zou volgens Daan wel iets beter kunnen op de Meinweg. “Dan zou ik niet eens een specifieke doelgroep aanhouden. Ik denk dat er voor alle doelgroepen wel iets te leren valt! Er zijn genoeg verharde paden waardoor het voor bijvoorbeeld ouderen goed begaanbaar is. Ook zijn er genoeg scholen in de buurt die je zou kunnen betrekken bij de Meinweg. Je hebt hier educatieve mogelijkheden op zoveel gebieden, zoals biologie, maar ook aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer.” Ook jongeren zouden meer betrokken moeten worden bij het gebied volgens Daan. “De Junior Rangers zijn een groep jongeren die zich inzet voor de Meinweg. Als we de bekendheid van de Junior Rangers op de Meinweg vergroten, dan kunnen we jongeren veel meer betrekken bij het Nationaal Park!”

Cookies & Privacy
Terug naar boven