Sanne Backus

"Ik hoop dat kinderen in de toekomst meer ervaringen kunnen gaan opdoen in de natuur, zodat zij ook de waarde ervan kunnen gaan inzien."

Sanne Backus is lid van de Junior Rangers en is met deze club actief in Nationaal Park De Meinweg. In het dagelijks leven wandelt ze veel in de natuur, waarvoor ze op ideale afstand van het Nationale Park af woont. “Niet iedereen heeft het geluk om zo dicht bij een Nationaal Park te wonen! Als ik zin heb kan ik thuis opstaan, 500 meter lopen en op de Meinweg en slang tegenkomen!”

De Junior Rangers zijn een groep jongeren die zich inzetten voor de natuur in en rondom NP De Meinweg. Sanne: “Eens per maand gaan we erop uit. We doen van alles, zo verplantten we boomzaailingen en ruimen we afval op. Verder bieden we ook educatie, bijvoorbeeld op de ‘Insecten doedag’ waarop we geïnteresseerden van alles leren deze belangrijke dieren. Daarnaast zijn we een hechte groep, dus is er ook plek om af en toe samen wat leuks te doen!”

Vanuit Sanne is er wel een wens voor de toekomst “Bij educatieve activiteiten zoals de insecten doedag merk je dat de kinderen van tegenwoordig weinig basiskennis over de natuur hebben. Kinderen komen veel minder in de natuur nu dan vroeger toen ik klein was. Ik ging als kind op zoek naar salamanders en andere dieren op de Meinweg. Ik hoop dus dat kinderen meer ervaringen kunnen gaan opdoen in de natuur, zodat zij ook de waarde ervan kunnen gaan inzien.”

Cookies & Privacy
Terug naar boven