Tessa van der Wey

"De Meinweg bestaat uit een afwisselende omgeving, waardoor ik bij elk bezoek weer inspiratie vind voor mijn artistieke werk."

Tessa is een kunstenares en docent schilderen en keramiek. Daarnaast komt ze regelmatig op de Meinweg. “Ik kwam hier jaren geleden voor het eerst samen met mijn man en kinderen op aandringen van vrienden. Het was heerlijk om de omgeving te verkennen en wat te eten en te drinken in het gebied." Inmiddels komt Tessa vaker op de Meinweg, maar met een ander doel. “Ik liep eens vast in mijn creatieve proces en besloot een wandeling te maken. In de natuur van de Meinweg kon ik mijn hoofd leegmaken en me concentreren op de kleuren en structuren van de natuur. Hierin vond ik de inspiratie om weer door te kunnen. De Meinweg bestaat uit een afwisselende omgeving, waardoor ik bij elk bezoek weer inspiratie vind voor mijn artistieke werk.” Ook de seizoenen spelen hier voor Tessa een grote rol “De lente en herfst spreken het meest tot de verbeelding spreekt vanwege de intense kleuren maar ook het ontwaken van de natuur in de lente en het voorbereiden op de winterperiode in de herfst.” De Meinweg heeft volgens Tessa een afwisselende omgeving, waardoor het een uitstekende inspiratiebron is. Ze heeft verder wel haar favoriete plekjes. “De rolvennen vind ik een erg mooi stuk, vooral als het licht mooi over het water schijnt en de lelies in bloei staan!”

Naast de creatieve inspiratie die de Meinweg kan bieden, vindt Tessa educatie omtrent het gebied ook erg belangrijk. “Ik zie voornamelijk dat kinderen in het gebied buitenlessen krijgen, maar volgensmij ligt er te weinig focus op jongvolwassenen, terwijl het juist voor deze groep extra belangrijk is om meer binding te krijgen met de natuur. Op die manier kun je je afschakelen van alle drukte uit het dagelijks leven en digitale media.” Deze doelgroep is volgens Tessa extra belangrijk na de corona-lockdown. “Deze periode heeft littekens achtergelaten bij veel jongeren, waardoor ze in een negatieve en soms zelfs depressieve spiraal terechtgekomen zijn. De natuur kan speciaal voor hen helend werken.”

Naast een bron van creatieve inspiratie kan de Meinweg dus een kalmerende en rustgevende werking hebben, die we allemaal wel kunnen gebruiken, vooral na de coronaperiode!

Cookies & Privacy
Terug naar boven