Natuurparken Limburg maakt voor diverse toepassingen op haar websites gebruik van cookies. U stemt hiermee in wanneer u verder gaat op deze website.

Nationaal Park
De Meinweg

Oude eiken en unieke terrassen

Stem nu op GrensparkLimburg
het hoogtepunt van Nederland!

Ga naar www.mooistenatuurgebied.nl/grensparklimburg en stem
of sms
'NATUUR (spatie) 04' naar 1008.

Welkom in De Meinweg

Het Gebied

Nieuws

Bomenkunstroute door Nationaal Park De Meinweg digitaal met IZI travel

7 oktober 2016

VVV Midden-Limburg maakt gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden rondom de smartphone. Sinds vandaag kun je de bomenkunstroute door Nationaal Park De Meinweg lopen terwijl je onderweg informatie krijgt over het verhaal achter de natuur en cultuur van De Meinweg aan de hand van 20 prachtige houtkunstwerken.

Amfibieënvirus opnieuw in De Driestruik

7 oktober 2016

Staatsbosbeheer sluit opnieuw een deel van natuurgebied de Driestruik voor alle publiek. Aanleiding is de uitbraak van het besmettelijke Ranavirus. De ziekte veroorzaakt sterfte onder amfibieën wanneer het water besmet raakt. Na overleg met onderzoekers heeft Staatsbosbeheer besloten om ongeveer 20 hectare van het natuurterrein te sluiten voor publiek. Daarmee is het risico op verspreiding naar andere gebieden ingeperkt. Naar verwachting gaat de afsluiting enige maanden duren.

Opnieuw toeristische prijs voor Zuid-Limburg

4 oktober 2016

Zuid-Limburg wordt opnieuw beloond voor haar inspanningen op toeristisch gebied. Ditmaal een notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’. Dit betekend dat Zuid-Limburg onderdeel wordt van een digitale duurzame kaart die binnenkort op de website van de VVV gaat verschijnen.

Agenda

Meinweg bij nacht

29 oktober 2016, van 20:00 tot 22:30
Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en beleef de in duister gehulde bossen en heide van Nationaal Park de Meinweg. Ontdek de stilte en de grootsheid van de sterrenhemel. Je wandelt in het zilveren licht van de volle maan of juist de diepe duisternis van nieuwe maan. Onderweg hoor je de geluiden van het bos. De wind door de bomen, of misschien wel het geritsel van wroetende zwijnen, of de blaffende roep van een ree. En schrik niet van een paar ogen in het donker...
meer...

Speuren naar bosuilen op De Meinweg

17 december 2016, van 20:00 tot 23:00
Zoek mee naar bosuilen op de Meinweg. Dwaal op deze winterse avond mee met de gids van Staatsbosbeheer door de donkere bossen van Limburg. Alles is in stilte en duister gehuld. Plots klinkt er de geheimzinnige roep van de bosuil... Hij verdedigt zijn territorium tegen andere mannetjes, nu het broedseizoen bijna begint. Onderweg vertelt de gids vertelt je alles over dit mysterieuze dier. Een nachtelijke wandeling vol spanning en schoonheid.
meer...

20 Nederlandse Nationale Parken

Nederland heeft twintig Nationale Parken. In de parken zijn alle bijzonder­heden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijden­natuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Met ieder hun eigen bewoners en dat maakt elk park uniek. Gezamenlijk beslaan de parken zo’n 120.000 hectare, dat is bijna 3% van Nederland.

Bijzondere natuurparken Limburg

Welkom op de vernieuwde website van Nationaal Park De Meinweg! Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het voltooien van deze website en die van de andere Limburgse Nationale Parken.

Contactgegevens

Beheerseenheid De Meinweg
Meinweg 2
6075 NA Herkenbosch

(0475) 528 500

Cookies & Privacy
Terug naar boven