Marijke Vaes

"Het Buitencentrum is van belang als plek waar je activiteiten en educatie kan ontplooien en bezoekers kunt ontvangen en informeren"

Marijke Vaes is al lange tijd werkzaam bij het Buitencentrum de Groote Peel, en inmiddels is de manager. Ook is ze fervent wandelaar en tijdens haar wandelingen maakt ze voor de hobby natuurfoto’s. Deze foto’s deelt ze maar al te graag om haar liefde voor de Peel ook uit te dragen.

Marijke “De Peel was voor mij geen liefde op het eerste gezicht, maar die verliefdheid is er nu zeker. Natuurlijk ga ik voor de afwisseling wel eens naar andere natuurgebieden, maar in elk seizoen heeft de Peel toch mijn voorkeur.” De Peel spreekt Marijke erg aan, omdat het bij haar karakter aansluit: “Ik vind het heerlijk om soms alleen te zijn en om de rust op te zoeken. De Peel heeft de melancholiek, dromerigheid en ruwheid die me erg aanspreken. Het is een plek waar je helemaal alleen kan zijn, waar je soms niks hoort en het zo stil is dat je oren beginnen te piepen. Die karaktereigenschappen van de Peel vind ik fantastisch.”

Voor De Groote Peel speelt het bezoekerscentrum een grote rol. Vanuit die overtuiging zet Marijke zich als manager steeds in zodat het Buitencentrum kan blijven bestaan. “Het Buitencentrum is van enorm belang, niet als restaurant en parkeerplaats, maar als plek waar je activiteiten en educatie kan ontplooien en bezoekers kunt ontvangen en informeren”.

Cookies & Privacy
Terug naar boven