Hanneke Verberne

"Wij willen kinderen in contact brengen met de bron van hun eten en met de natuur"

Hanneke is een van de 8 Klasseboeren regio de Peel. Samen met haar man Peter en kinderen woont ze op de gastvrije melkvee boerderij “de Schooteindhoeve” waar ze al jaren mensen ontvangt. Zo kan men er blijven slapen in 2 unieke gastenverblijven, worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals arbeidsmatige dagbesteding, boerderij-educatie lessen voor schoolklassen, kinderfeestjes en men kan er koeien schilderen.

Hanneke: “Elke keer als er een schoolklas naar de boerderij komt is het schitterend, maar vooral klassen uit het stedelijk gebied springen eruit, omdat zij des te verder af staan van onze manier van leven. Om juist die kinderen hun grenzen dan te doen verleggen is geweldig!”

De familie hoopt de komende jaren zo veel mogelijk klassen te mogen ontvangen. “Wij willen kinderen in contact brengen met de bron van hun eten en met de natuur. Als kinderen, bij ons op het erf uit hun comfortzone stappen en liefde ontwikkelen voor de natuur, willen zij uiteindelijk misschien ook zorg dragen voor onze wereld. Want hoe moet de volgende generatie de wereld redden als zij geen feeling met de aarde hebben en niet eens weten wat natuur inhoudt?”

Cookies & Privacy
Terug naar boven