Natuurparken Limburg maakt voor diverse toepassingen op haar websites gebruik van cookies. U stemt hiermee in wanneer u verder gaat op deze website.

Nationaal Park
De Groote Peel

Van turfwinning naar vogelrijkdom

Welkom in De Groote Peel

Het Gebied

Nieuws

Nieuwe trein heet 'De Groote Peel'!

25 november 2016

Een van de nieuwe Arriva-treinen krijgt de naam 'De Groote Peel'.
De afgelopen weken is er massaal gestemd op een naam voor de 14 Arriva-treinen die vanaf 11 december in de provincie Limburg gaan rijden.
Een van de 14 namen die de meeste stemmen hebben ontvangen en dus een plaats krijgen op de nieuwe treinen in Limburg is 'De Groote Peel'.

Bomenkunstroute door Nationaal Park De Meinweg digitaal met IZI travel

7 oktober 2016

VVV Midden-Limburg maakt gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden rondom de smartphone. Sinds vandaag kun je de bomenkunstroute door Nationaal Park De Meinweg lopen terwijl je onderweg informatie krijgt over het verhaal achter de natuur en cultuur van De Meinweg aan de hand van 20 prachtige houtkunstwerken.

Opnieuw toeristische prijs voor Zuid-Limburg

4 oktober 2016

Zuid-Limburg wordt opnieuw beloond voor haar inspanningen op toeristisch gebied. Ditmaal een notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’. Dit betekend dat Zuid-Limburg onderdeel wordt van een digitale duurzame kaart die binnenkort op de website van de VVV gaat verschijnen.

Agenda

Vroege vogels wintergasten

11 december 2016, van 09:00 tot 11:00
Nationaal Park De Groote Peel is een belangrijk vogelgebied, ongeveer 270 soorten zijn er waargenomen. In de winter is de Peel de favoriete overwinterplek voor vogels waaronder ontelbare ganzen. Tijdens deze vroege vogelwandeling maak je kennis met deze luidruchtige wintergasten.
meer...

Vollemaanwandeling

15 december 2016, van 19:30 tot 21:00
Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor u. Tijdens deze bijzondere avond kunt u dwalen over de door de maan verlichte peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. Al uw zintuigen staan op scherp. De duisternis en geluiden van de Peel worden uw metgezellen. Een onvergetelijke ervaring!
meer...

Winterse stiltewandeling

18 december 2016, van 11:00 tot 13:30
Nationaal Park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is er niet alleen heel erg mooi, maar ook heel erg stil. Hoe stil, dat kun je 'horen’ tijdens deze winterse stiltewandeling. Een bijzondere natuurbelevingstocht om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de natuur.
meer...

20 Nederlandse Nationale Parken

Nederland heeft twintig Nationale Parken. In de parken zijn alle bijzonder­heden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijden­natuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Met ieder hun eigen bewoners en dat maakt elk park uniek. Gezamenlijk beslaan de parken zo’n 120.000 hectare, dat is bijna 3% van Nederland.

Bijzondere natuurparken in Limburg

Welkom op de vernieuwde website van Nationaal Park De Groote Peel! Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het voltooien van deze website en die van de andere Limburgse Nationale Parken.

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel-Nederweert

0495 641 497

 

Cookies & Privacy
Terug naar boven