Nationaal Park
De Groote Peel

Van turfwinning naar vogelrijkdom

Welkom in De Groote Peel

Het Gebied

Nieuws

Eerste jaar voor Junior Rangers NP De Groote Peel

12 september 2016

Op zaterdag 24 september gaat het eerste seizoen voor Junior Rangers Nationaal Park De Groote Peel van start. Tien keer per jaar zullen jongeren uit de regio, van 12-14 jaar, samenkomen in het nationaal park. Tijdens de bijeenkomsten, meestal van 13.00 tot 16.00 uur, helpen de jongeren het natuurgebied te beschermen. Zo helpen zij bij onderzoek en onderhoud en gaan zij op pad met de boswachter!

Nieuwe website

7 september 2016

Beste bezoeker, welkom op onze nieuwe website! Op dit moment werken wij nog aan de optimalisatie van deze nieuwe website voor ons nationaal park. Wij vragen uw begrip voor eventuele onduidelijkheden. Heeft u nog vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via limburg@ivn.nl of 0475-386 460.

Agenda

Grootouder- Kleinkind Natuurmiddag

1 oktober 2016, van 13:30 tot 16:30
Twee keer per jaar, in de lente en in de herfst, verwent Staatsbosbeheer opa’s, oma’s en hun kleinkinderen met een hele middag natuurpret in De Groote Peel. Samen wandelen, samen de natuur ontdekken en samen lekker creatief aan de slag. Peelgidsen zorgen voor de begeleiding. In de pauze tijd voor iets lekkers en na afloop broodjes en marshmallows bakken bij de vuurkorf.
meer...

Fotoworkshop 'Voor dag en dauw' met Nando Harmsen

8 oktober 2016, van 06:30 tot 10:30
Ga op pad met Fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer het aanbreken van de dag in het Nationaal Park. De workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide digitale reader waarin alle aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Deze reader is een goede voorbereiding voor de workshop en bied een handig naslagwerk voor later.
meer...

Dagje stappen

16 oktober 2016, van 11:00 tot 15:00
Tijdens deze extra lange excursie komt u op de mooiste plekjes van Nationaal Park De Groote Peel. De Peelgids van Staatsbosbeheer heeft een route van 15 kilometer uitgestippeld die onder meer langs de grote waterplassen het Meerbaansblaak, ’t Elfde en ’t Roerdompven loopt. Daarbij wordt de provinciegrens tussen Brabant en Limburg overgestoken. U krijgt informatie over de planten en dieren, het ontstaan en over de cultuurhistorie van De Groote Peel, maar wandelen staat voorop. Halverwege de excursie wordt er gepauzeerd in het open veld en kunt u uw lunchpakket opeten.
meer...

20 Nederlandse Nationale Parken

Nederland heeft twintig Nationale Parken. In de parken zijn alle bijzonder­heden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijden­natuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Met ieder hun eigen bewoners en dat maakt elk park uniek. Gezamenlijk beslaan de parken zo’n 120.000 hectare, dat is bijna 3% van Nederland.

Bijzondere natuurparken in Limburg

Welkom op de vernieuwde website van Nationaal Park De Groote Peel! Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het voltooien van deze website en die van de andere Limburgse Nationale Parken.

Contactgegevens

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel-Nederweert

0495 641 497

 

Cookies & Privacy
Terug naar boven