Routes

Alle beschikbare routes kunt u vinden op de kaart op de homepage. Hieronder vindt u tevens in PDF formaat enkele routefolders die u kunt downloaden (in NL en DE).

Wandelen

Zowel een klein blokje om als een stevige wandeling van vele kilometers valt onder de mogelijkheden. Al snel komt u erachter dat u soms flink moet doorstappen om op de top van een duin te komen. We raden aan om stevige wandelschoenen aan te trekken. Alle 17 wandelroutes zijn uitgezet met gekleurde paaltjes. Er is dus geen kaart nodig. Ook het LAW Pieterpad (streep wit/rood), het streekpad Maas-Niederrhein (streep geel/rood) en een lokaal wandelroutenetwerk van ruim 200 kilometer zijn gedeeltelijk gelegen in het nationaal park. Ook voor rolstoelgebruikers of gezinnen met buggy zijn er vier halfverharde paden aangelegd.

Routefolders wandelen:

Neem de hond mee

Uw trouwe viervoeter is ook van harte welkom in De Maasduinen. Let er wel op dat een hond meestal aangelijnd moet zijn. Zowel in Afferden in het Bergerbos, als in NieuwBergen bij het Eendenmeer bevindt zich een losloopgebied (Hunden Freilaufgebiete - PDF) van ruim 10 hectare groot.

Fietsen

U kunt gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk om optimaal te genieten. In De Maasduinen is hiervoor de Fietskaart Noord-Limburg te koop bij plaatselijke VVV-agentschappen en online via www.liefdevoorlimburg.nl/webwinkel. Op eenvoudige wijze kunt u dan een fietsroute uitstippelen en zelf bepalen hoe lang de route wordt. Wilt u een uitstapje maken naar Duitsland? Dat kan! De routes die opgenomen zijn in het fietsknooppuntennetwerk sluiten aan op de fietspaden in Duitsland.

Mountainbiken

Het is soms pittig doortrappen als u met de mountainbike Nationaal Park De Maasduinen gaat verkennen. De drie verschillende mountainbikeroutes laten u kennis maken met de typische Maasduinen en het bijbehorende glooiende landschap. De routes variëren van 16 tot 28 kilometer.

Routefolder mountainbike:

Ruiter- en menroutes

Heerlijk galopperen over De Maasduinen of genieten van de rust in het bos. Er zijn diverse ruiter- en menroutes uitgezet zodat u zelf kunt beslissen hoe lang u onderweg bent. Let op: paardrijden en mennen is alleen toegestaan op de daarvoor aangegeven paden.

Routefolders ruiter- en menroutes:

Cookies & Privacy
Terug naar boven