Mensen met een beperking

Rolstoelroute / familiepad

Het golvende landschap is niet altijd even toegankelijk voor rolstoelgebruikers of gezinnen met buggy. Er zijn vier halfverharde paden aangelegd die in beperkte mate geschikt zijn voor rolstoelen en kinderwagens. Vanaf deze paden kunt u genieten van de afwisselende natuur met heidevelden, bossen, stuifzanden en vencomplexen. De routes worden aangeduid met paaltjes waarop een rolstoel is afgebeeld

Op de kaart op de homepage vindt u meer informatie voor wanneer u Nationaal Park De Maasduinen met een rolstoel wilt bezoeken.

Draai om de boom  

De deelnemers doen onder begeleiding van speciaal opgeleide gidsen een memoryspel met kaartjes waarop diverse organismen afgebeeld staan, zoals blad, luis, lieveheersbeestje, vogel, vos en de worm. Deze organismen vormen een kringloop met de boom. Na het memoryspel gaan de deelnemers met behulp van de kaartjes zelf een kringloop maken. Na afloop neemt de gids de deelnemers mee voor een wandeling in Nationaal Park De Maasduinen. 

Reserveren:

Stichting het Limburgs Landschap
Telefoon: 077- 4737575
Kosten: gratis
Maximale groepsgrootte: tien
Reserveren: minimaal drie weken van te voren

Special Doe Tocht

Tijdens deze wandeling met natuurbelevingselementen, kan afhankelijk van het weer en de samenstelling van de groep, een keuze gemaakt worden uit diverse opdrachten. Speciaal hiervoor opgeleide excursieleiders begeleiden deze tocht die plaatsvindt in Nationaal Park De Maasduinen. 

Reserveren:

Stichting het Limburgs Landschap
Telefoon: (077) 473 75 75
Kosten: gratis
Maximale groepsgrootte: zes
Reserveren: minimaal drie weken van te voren

Cursus 'Samen de natuur in' 

Deze natuurcursus is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en bestaat uit tien bijeenkomsten. De lessen bestaan uit: praten, film kijken, wandelen en dingen in de natuur bekijken. Deelnemers krijgen een cursusboek met tekst en foto's, tekeningen en pictogrammen. De kosten bedragen 100 euro per persoon. De minimale deelname is acht personen en maximale deelname elf personen. Deze cursus wordt gegeven in Activiteitencentrum De Zevenboom in Afferden.

Reserveren:

IVN Limburg
Telefoon: (0475) 38 64 60
Email: limburg@ivn.nl

Cookies & Privacy
Terug naar boven