Doe mee!

Voor als u zelf de handen uit de mouwen wil steken, wil doneren of op een andere manier wil bijdragen. 

Vrijwilliger worden

Wilt u rondleidingen geven en meer vertellen over de unieke stukken natuur die Nationaal Park De Maasduinen heeft? Wilt u kinderen en/of jongeren actief begeleiden in het beleven en ontdekken van de natuur? Wilt u als vrijwilliger meehelpen bij het beheer van het Nationaal Park De Maasduinen? Neem dan contact op met IVN Limburg via 0475-386 460 of limburg@ivn.nl wij bespreken graag de mogelijkheden die er zijn bij ons en onze partners.

Scholen

Speciaal door IVN Limburg opgeleide schoolgidsen bieden projecten aan voor groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs uit de regio. Leerlingen gaan zelf op onderzoek uit in de natuur of gaan aan de slag met natuurlijke materialen.
De projecten passen binnen het natuuronderwijs- of wereldoriëntatie-programma van scholen en worden begeleid door ervaren schoolgidsen. Voor meer informatie klik hier.

Gastheer- of vrouw worden

Bent u een ondernemer in de buurt van Nationaal Park De Maasduinen en zou u graag willen dienen als informatiepunt voor bezoekers, dan kunt u de cursus Gastheer van Nationaal Park De Maasduinen volgen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ivn.nl/gastheer-van-het-landschap.

Coöperatie van particuliere grondeigenaren

Op 13 mei 2016 zijn we met 120 particuliere grondeigenaren bij elkaar gekomen in de Kasteeltuinen in Arcen om met elkaar te brainstormen over de toekomst van Nationaal Park De Maasduinen. Toen hebben vijftien initiatiefnemers besloten zelf een actieve beweging van particuliere eigenaren op gang te brengen. 

Deze actieve beweging heeft geleid tot de oprichting van een coöperatie van particuliere grondeigenaren! Op 25 januari 2017 zetten de initiatiefnemers in Afferden hun handtekening voor de oprichting van de coöperatie. Hiermee willen we samenwerking tussen de particuliere grondeigenaren stimuleren en verbindingen leggen voor innovatieve initiatieven binnen het netwerk van grondeigenaren.

Door het samen optrekken in een coöperatie wordt de weg vrijgemaakt voor betere kennisdeling, subsidiemogelijkheden en gezamenlijk onderhoud van de gronden. 

Wilt u zich aansluiten bij de coöperatie van particulieren grondeigenaren en profiteren van de voordelen die deze coöperatie ons allemaal biedt? Laat dit dan weten aan Hans van Rooijen (jpavanrooijen@gmail.com) of via 06-37431427.

Cookies & Privacy
Terug naar boven