Gastvrij onthaal

Het bezoekerscentrum, ontvangstlocaties en gastheren van het nationaal park heten u van harte welkom.

Bezoekerscentrum De Maasduinen

In het hart van Nationaal Park De Maasduinen bij het dorp Well vindt u Bezoekerscentrum De Maasduinen. Het is een uniek gebouw, letterlijk hangend in de oude sluisbak die het Reindersmeer verbindt met het Leukermeer. In het bezoekersgedeelte vindt u uitgebreide informatie over het gebied, maar u kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje. Het bezoekerscentrum is de ideale uitvalsbasis voor de vele wandel- en fietsroutes die door het schitterende gebied lopen.

Adres

Bezoekerscentrum De Maasduinen
Bosbrasserie "In de Sluis"
Bosserheide 3e
5855 EA Well
0478 - 50 38 21
info@bosbrasserieindesluis.nl en www.bosbrasserieindesluis.nl

November t/m maart

zaterdag / zondag                   11.00 tot 18.00 uur
maandag en vrijdag                11.00 tot 17.00 uur
dinsdag t/m donderdag gesloten
tijdens schoolvakanties alle dagen geopend

April t/m oktober

zaterdag / zondag                    10.00 tot 20.00 uur
maandag t/m vrijdag               11.00 tot 18.00 uur
schoolvakanties, alle dagen  10.00 tot 20.00 uur

Bij slecht weer behouden wij ons het recht voor om af te wijken van deze openingstijden.

Ontvangstlocaties

U bent van harte welkom in Nationaal Park De Maasduinen in Noord-Limburg. Omdat het een langgerekt park is, zijn er naast het bezoekerscentrum, nog twee ontvangstlocaties verspreid over het gebied In Afferden en Wellerlooi. De drie centra vullen elkaar aan en zijn ook logische vertrekpunten voor de vele recreatieve routes die door De Maasduinen lopen. 

Activiteitencentrum De Zevenboom

In het noordelijke deel van Nationaal Park De Maasduinen bij het dorp Afferden ligt Activiteitencentrum De Zevenboom. Het hele jaar door worden in en rond De Zevenboom schoolprojecten gehouden en activiteiten georganiseerd. Er is voor ieder wat wils, want naast spannende en interessante excursies voor volwassenen, zoals volle maanwandelingen, kunnen kinderen ook mee op avontuur in de natuur.

Adres
Kapelstraat 71 
5851 AS  Afferden 

Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer

In het zuidelijke deel van Nationaal Park De Maasduinen bij het dorp Wellerlooi vindt u Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer. Dit is een ideaal start- en eindpunt voor een heerlijke wandeling over Landgoed de Hamert. Ook vindt u hier een rolstoelpad en worden er regelmatig excursies georganiseerd. U kunt hier ook de brochure over Landgoed de Hamert downloaden.

Adres
Twistedenerweg 2
5856 CL Wellerlooi

Ontvangstlocatie Paviljoen Bleijenbeek

In het noorden van Nationaal Park De Maasduinen, bij het dorp Afferden, vindt u Ontvangstlocatie Paviljoen Bleijenbeek. In het Paviljoen vindt u uitgebreide informatie over het gebied en u kunt er ook terecht voor een hapje en een drankje. Naast informatie over natuur is het Paviljoen onderdeel van golfbaan Bleijenbeek. De liefhebber kan hier in een natuurlijke omgeving komen golfen of ontdekken dat de bakermat van de golf in Afferden ligt in het Nederlands Golfmuseum. Op het landgoed is verder nog een oude kasteelruïne te vinden welke op afspraak geopend is.  

Adres
Bleijenbeek 14
5851 EE Afferden

Gastheren- en vrouwen

Nabij het nationaal park zijn verschillende gastheren. Dit zijn recreatie-, horeca- en andere ondernemingen die speciaal zijn opgeleid om hun gasten als geen ander iets te vertellen over het mooie landschap, de leuke dingen om te doen en de beste plekjes om te bezoeken. Vaak hebben de gastheren speciale arrangementen in het nationaal park. Kijk op de ontdekkaart op de homepagina onderaan voor alle locaties.

Cookies & Privacy
Terug naar boven