Kinderactiviteiten

In Nationaal Park De Maasduinen is ontzettend veel te beleven. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de natuur en opzoek naar natuurlijk materiaal waar ze thuis mee kunnen knutselen. Naast zelf lekker wandelen zijn er ook verschillende activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen. 

Beleef het boeiendste bos

Op Landgoed de Hamert is een natuurbelevingwandeling uitgezet voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Met een speciale wandelkaart gaan de kinderen het bos beleven op een leuke en spannende manier. Er zijn onder andere kijk, voel- en raadspelletjes. De route is 2700 meter lang waarin het boeiendste bos beleefd wordt.

Verkrijgbaar bij: Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2, Wellerooi
Kosten: €1,50 per boekje. Klik hier voor de poster!

Eddy Eend

Naast het lekker wandelen rondom het Eendenmeer in Nieuw-Bergen is er voor kinderen de natuureducatieve route Eddy Eend gemaakt. Samen met Eddy Eend gaan kinderen op onderzoek in de natuur. Op een speelse manier komen ze van alles te weten over de natuur en haar bezienswaardigheden. Deze spannende belevingstocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De route is circa 3 km lang en volgt de halfverharde rolstoelroute rondom het Eendenmeer. De tocht bestaat uit zeven verschillende opdrachten. De materialen die nodig zijn bij het uitvoeren van de opdracht zitten gezamenlijk in een rugzak. Vier kinderen kunnen samen met één rugzakje doen. Eddy Eend is zowel in het Nederlands als in het Duits te huur.

Eddy Eend kan gereserveerd worden bij Ger Welbers, telefoon 06-10271925.
Kosten: Huur: € 2,50 per rugzakje / Borg: € 12,50 per rugzakje

U kunt uw auto parkeren bij de parkeerplaats bij het Eendenmeer aan de Ceresweg. Als de kinderen klaar zijn met Eddy Eend kunnen ze heerlijk ravotten in de speeltuin.

Lammetjesroute 

Rondom de Bergense schaapskooi is voor kinderen van 4 tot 12 jaar een lammetjesroute uitgezet. Met een antwoordformulier dat u hier kunt downloaden en welke ook verkrijgbaar is bij restaurant de Wellsche Hut (Wezerweg 13 in Well) of bij de centrale balie van het gemeentehuis (Raadhuisstraat 2 in Bergen), kunnen de kinderen de verschillende vragen beantwoorden. Op de lammetjesroute staan verschillende borden met meerkeuzevragen over schapen, lammetjes en heide. Als alle vragen goed beantwoord zijn, kunnen de kinderen een leuke attentie ophalen bij de Wellsche Hut. De lammetjesroute is gratis. 

Op avontuur in de natuur 

Speciaal voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar is deze spannende natuurbelevingtocht ontwikkeld. Lekker zonder ouders ravotten en op avontuur gaan in de natuur. Onder begeleiding van speciaal opgeleide Maasduinengidsen gaan de kinderen 2,5 uur lang lekker de natuur in. De Op avontuur in de natuur-excursies zijn opgenomen in het vast excursieprogramma.

Om genoeg begeleiding te kunnen garanderen, is aanmelden vooraf verplicht.

Dorus Ontdekt

Kom samen met Dorus het konijn de natuur ontdekken in Nationaal Park De Maasduinen. Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er een nieuwe kinderroute 'Dorus Ontdekt'. De speurroute is vier km lang en te koop voor € 2,- bij   Bezoekerscentrum De Maasduinen in Well. De route is leuk voor gezinnen en is ook geschikt voor een kinderfeestje in combinatie met het spelen in het speelbos en eventueel wat lekkers in het bezoekerscentrum.

 

Cookies & Privacy
Terug naar boven