Ontdek

In Nationaal Park De Maasduinen vindt u rust, ruimte, gezelligheid, sportiviteit en bovenal een prachtig glooiend landschap om van te genieten. Het nationaal park en haar omgeving lenen zich uitstekend voor prachtige wandelingen, afwisselende fietstochten, spectaculaire mountainbikeroutes en uitgebreide ruiter- en menroutes. Hieronder vindt u de mogelijkheden:

Nieuws

Schaapskudde bij het Eendenmeer

16 mei 2017

De komende weken is de schaapherder met de kudde aanwezig rond het Eendenmeer in Nieuw Bergen.

 

 

Nationale Parken, nu of nooit!

20 april 2017

Om tijdens de nieuwe kabinetsformatie aandacht te vragen voor de Nationale Parken is de afgelopen periode hard gewerkt aan het opstellen van een memorandum Nationale Parken. Het memorandum is ondertekend door een groot aantal maatschappelijke partijen en is aangeboden aan de informateur mevrouw Schippers en aan de fractievoorzitters.

 

Limburg heeft vier nieuwe voorzitters Nationale Parken

20 april 2017

De Nationale Parken Maasduinen, Groote Peel en Meinweg kregen nieuwe voorzitters. Ook het Nationaal Landschap Zuid-Limburg kreeg voor de eerste keer een boegbeeld. Bert Kersten (Maasduinen), Herman Vrehen (Groote Peel), Ricardo Offermans (De Meinweg) en Toine Gresel (Nationaal Landschap Zuid-Limburg) beginnen per 1 september 2016 aan hun nieuwe klus.

 

 

 

Maasduinenweek

20 april 2017

GRATIS GROEN GENIETEN VOOR JONG EN OUD

Tijdens de Maasduinenweek van maandag 24 april tot en met zondag 30 april worden er dagelijks gratis activiteiten georganiseerd voor jong en oud in Nationaal Park De Maasduinen. Een week vol met natuurpret waarbij iedereen van harte welkom is.

 

 

Dag van het Nationaal Park 2017

13 april 2017

24 mei is het weer zo ver, de Dag van het Nationaal park. Het Europese initiatief van Europarc wordt in zowel Nederland als het buitenland gevierd om aandacht te vragen voor en het vieren van het bestaan van deze unieke natuurgebieden.

 

Agenda

In de wind

25 juni 2017, van 10:00 tot 12:00
Water, wind en mens heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van Nationaal Park De Maasduinen. Water heeft de vormen in het landschap gecreëerd, de wind heeft de duinen gevormd en de mens heeft grote invloeden op de natuur gehad sinds de eerste mens zich in de omgeving vestigde.  
meer...

Waterbeestjes zoeken

1 juli 2017, van 14:00 tot 16:00
Gewapend met een schepnet, loeppotjes en zoekkaarten duiken kinderen in de onderwaterwereld van Nationaal Park De Maasduinen. Samen met de Maasduinengidsen wordt er gevist is een van de vennetjes nabij De Zevenboom.  
meer...

Ravenvennen

2 juli 2017, van 10:00 tot 12:00
De natuurgebieden Ravenvennen en Vreewater zijn ideaal om te wandelen. Met prachtig naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen is het een afwisselend gebied.  
meer...

Zomeravondwandeling

7 juli 2017, van 19:30 tot 21:30
In de avonduren is het vaak heerlijk rustig in het nationaal park. De natuur maakt zich op voor de nacht. Tijdens deze laatste uurtjes licht is het heerlijk wandelen.  
meer...

Lekker wandelen

9 juli 2017, van 10:00 tot 12:00
Het is op en top genieten buiten in de natuur. Geniet van de prachtige vergezichten in De Maasduinen. Bomen zijn mooi groen en planten staan in bloei.  
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven