Ontdek

In Nationaal Park De Maasduinen vindt u rust, ruimte, gezelligheid, sportiviteit en bovenal een prachtig glooiend landschap om van te genieten. Het nationaal park en haar omgeving lenen zich uitstekend voor prachtige wandelingen, afwisselende fietstochten, spectaculaire mountainbikeroutes en uitgebreide ruiter- en menroutes. Hieronder vindt u de mogelijkheden:

Nieuws

10 Nieuwe excursiegidsen voor NP De Maasduinen opgeleid

30 mei 2024

Nationaal Park de Maasduinen heeft er sinds zondag 26 mei maar liefst 10 nieuwe excursiegidsen bij. Na acht bijeenkomsten en een stage zijn de gidsen met vlag en wimpel geslaagd en klaar voor het echte werk in de prachtige natuur van de Maasduinen.

Dag van het Nationaal Park 2024

15 mei 2024

Vrijdag 24 mei 2024 vieren we samen met jou de Dag van het Nationaal Park. Van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei organiseren de parken speciaal voor de Dag van het Nationaal Park 2024 leuke, educatieve activiteiten en excursies. In de Maasduinen kun je deze dagen...

Maasduinen Parel april: Uitkijktoren

1 april 2024

Een van de hoogtepunten van het Bergerbos in het noorden van de Maasduinen is de uitkijktoren die op de Hooge Heide staat. 

Broedseizoen aangebroken: gun dieren de rust om hun jongen groot te brengen

27 maart 2024

Het broedseizoen is weer aangebroken. Daarom is het tussen 15 maart en 15 juli éxtra belangrijk om de regels in de natuurgebieden te respecteren, zoals: blijf op de paden, houd honden dichtbij aan de lijn en neem afval mee naar huis.

Maasduinen Parel maart: Kraanvogels

1 maart 2024

In het logo van Nationaal Park De Maasduinen pronkt een Europese kraanvogel. Deze vogels trekken in het voor- en najaar over De Maasduinen en strijken dan neer op een van de vele ven complexen zoals het Heerenven op Landgoed de Hamert. 

Agenda

Zomerse gezinswandeling door De Ravenvennen

16 juni 2024, van 10:00 tot 12:00
Tijdens deze educatieve en mooie wandeling voor het gehele gezin zal een gids je meenemen door het prachtige nog onontdekte natuurgebied de Ravenvennen. Het gebied bestaat uit enkele tientallen vennen omringd door heide en droog naald- en loofbos en kent een speciale ‘libellenroute’ die u kennis laat maken met deze boeiende groep van insecten. De gids neemt u mee naar de meest prachtige plekjes en zal volop aandacht hebben voor het landschap en de natuur van deze mooie omgeving.
meer...

Zomeravondwandeling bij Het Reindersmeer

22 juni 2024, van 20:00 tot 22:00
Tijdens de warme zomermaanden lenen de lange avonden zich bij uitstek voor een fijne natuurwandeling. De Bosserheide en het Reindersmeer vormen daar geen uitzondering op. Samen met de Maasduinengids wordt er gewandeld door bossen, langs heidevelden en bieden de toppen van de Maasduinen een prachtig uitzicht over de diverse vennen. De natuur begint tot rust te komen en maakt zich klaar voor de nacht.
meer...

De Duinen van de Maas – Eckeltse Bergen

30 juni 2024, van 10:30 tot 12:30
Ontdek de Maasduinen met haar naaldbossen te voet onder leiding van een gids. Maar let op: het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen.
meer...

Lekker wandelen over De Hamert

7 juli 2024, van 10:00 tot 12:00
Tijdens deze excursie gaan Maasduinengidsen de wandelaars meer laten zien over het ontstaan van het gebied. Zo is de invloed van de mens op Landgoed de Hamert goed zichtbaar; er ligt een groot Vorstengraf en er zijn ook sporen uit de Tweede Wereldoorlog zichtbaar.
meer...

Duiven van de Maas - Bleijenbeek

7 juli 2024, van 13:30 tot 15:30
Ontdek de Maasduinen met haar naaldbossen te voet onder leiding van een gids. Maar let op: het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven