Nationaal Park
De Maasduinen

Opwaaiend stuifzand en helderblauw water

Welkom in De Maasduinen

Het Gebied

Nieuws

Ambassadeur Nationaal Park De Maasduinen in top 10 Belvilla

19 december 2016

Belvilla, een organisatie die bemiddelt tussen toeristen en vakantiebestemmingen, heeft vandaag bekend gemaakt dat een van de gastheren van Nationaal Park De Maasduinen in de top 10 staat van beste Belvilla’s van Nederland. Gastvrouw Riet Kool van Ottenskamp 4 / Het Achterhuis:

Cursus Gastheer van Nationaal Park De Maasduinen 2017

9 december 2016

IVN verzorgt in het voorjaar van 2017 de cursus ‘IVN Gastheer van Nationaal Park De Maasduinen’. Deze cursus is geschikt voor organisaties die (potentiële) bezoekers van het Nationaal Park ontvangen, zoals verblijfs- en dagrecreatieondernemingen, agrarische bedrijven met een boerderijwinkel, minicamping of kaasmakerij en horeca. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. Noord-Limburg is rijk aan natuur, waar ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken.

Bomenkunstroute door Nationaal Park De Meinweg digitaal met IZI travel

7 oktober 2016

VVV Midden-Limburg maakt gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden rondom de smartphone. Sinds vandaag kun je de bomenkunstroute door Nationaal Park De Meinweg lopen terwijl je onderweg informatie krijgt over het verhaal achter de natuur en cultuur van De Meinweg aan de hand van 20 prachtige houtkunstwerken.

Agenda

Winterwandeling voor het hele gezin

22 januari 2017, van 10:00 tot 12:00
Het koudste seizoen van het jaar is in volle gang. Hoewel het lijkt alsof er in de natuur weinig gebeurt zijn de eerste tekenen van het voorjaar al aanwezig. Zo kunnen er vanaf half januari bijvoorbeeld alweer sneeuwklokjes gespot worden.
meer...

Duvelskuul

28 januari 2017, van 09:00 tot 12:00
Wandel deze ochtend mee door een stukje onontdekt Nationaal Park De Maasduinen. Kom tot de ontdekking waar de Duvelskuul haar naam aan te danken heeft.
meer...

20 Nederlandse Nationale Parken

Nederland heeft twintig Nationale Parken. In de parken zijn alle bijzonder­heden van de Nederlandse natuur terug te vinden: duinen, bossen, heide, laagveen, getijden­natuur, beekdalen, vennen en nog veel meer. Met ieder hun eigen bewoners en dat maakt elk park uniek. Gezamenlijk beslaan de parken zo’n 120.000 hectare, dat is bijna 3% van Nederland.

Bijzondere natuurparken Limburg

Welkom op de vernieuwde website van Nationaal Park De Maasduinen! Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het voltooien van deze website en die van de andere Limburgse Nationale Parken.

Contactgegevens

Bezoekerscentrum De Maasduinen
Bosbrasserie "In de Sluis"
Bosserheide 3e
5855 EA Well
0478 - 50 38 21
info@bosbrasserieindesluis.nl en www.bosbrasserieindesluis.nl

Cookies & Privacy
Terug naar boven