Theo Hermsen

"De Maasduinen heeft een warme sfeer, daar zou iedereen even bij moeten stil staan. Laatst zag ik nog jonge vosjes, wat is dat mooi. En het waren er veel!"

Theo is in aanraking gekomen met Maasduinen via IVN-biowalk (wandelen voor mensen met een chronische ziekte onder begeleiding van een zorgprofessional en een natuurgids). Dit heeft zijn gezondheid enorm verbetert. Theo Hermsen komt fotograferen en vooral genieten in Nationaal park De Maasduinen. De rust, sfeer en verrassing is wat Theo iedere keer weer mooi vindt in het gebied: “Genieten is voor mij belangrijker dan fotograferen. Ik zoek met mijn foto’s de sfeer op, dat is mijn handtekening. Altijd foto’s proberen te maken waar mensen meteen de sfeer van voelen. Het is hier altijd weer een verrassing wat je tegenkomt. Dan een vos, dan een das en dan een ree.

Sfeervol

Het leukst van het nationaal park vindt Theo de rust en vooral het landschap, maar ook het wisselende van De Maasduinen: “Je hebt ven, heide. Je hebt alles wat je nodig hebt, echt afwisselend. In de ochtenduren zitten hier bijvoorbeeld veel ganzen. De Maasduinen heeft een warme sfeer, daar zou iedereen even bij moeten stil staan. Laatst zag ik nog jonge vosjes, wat is dat mooi. En het waren er veel!”

Stikstof

Theo vindt het belangrijk dat het park in de toekomst ook beschermd blijft en net zo goed onderhouden als het nu is: “Het stikstof probleem is hier duidelijk te zien, bijvoorbeeld door planten zoals de bramenstruiken die overal opduiken. Ook maak ik mij zorgen over het klimaat, want de vennen zoals hier in het Quin drogen veel sneller uit. Als het stikstofprobleem wordt opgelost zie ik de toekomst van het park positief in.

Cookies & Privacy
Terug naar boven