Aankondiging: Dag van het Nationaal Park 2024

11 april 2024

Op 24 mei vieren we in heel Europa de Dag van het Nationaal Park. Een dag waarop we deze unieke natuurgebieden in het zonnetje zetten en iedereen laten zien hoe bijzonder en belangrijk ze zijn. 

De viering wordt door alle parken omarmt op een eigen manier, met dit jaar als centraal thema ‘Stem voor Natuur’, in het kader van de aankomende Europese verkiezingen. Aandacht voor de natuur mag er zeker zijn, ook in de politiek. De natuur biedt immers perspectief voor een gezonde toekomst. De grensoverschreidende samenwerkingen die in de Meinweg spelen zijn een mooi voorbeeld van hoe verschillende instanties zich ongeacht (politieke) achtergrond hard kunnen maken voor de natuur!

Om van de Dag van het Nationaal Park een echt feestje te maken, zullen ook een aantal activiteiten plaatsvinden in de Meinweg. Meer informatie hierover volgt binnenkort op de website en Facebookpagina van de Meinweg.

Nieuwsarchief

Dag van het Nationaal Park: programma

15 mei 2024

Vrijdag 24 mei 2024 vieren we samen met jou de Dag van het Nationaal Park. Daarom is er van maandag 20 mei t/m zondag 26 mei van alles te beleven in de Meinweg.

Aankondiging: Dag van het Nationaal Park 2024

11 april 2024

Op 24 mei vieren we in heel Europa de Dag van het Nationaal Park. Een dag waarop we deze unieke natuurgebieden in het zonnetje zetten en iedereen laten zien hoe bijzonder en belangrijk ze zijn. 

Broedseizoen aangebroken: gun dieren de rust om hun jongen groot te brengen

27 maart 2024

Het broedseizoen is weer aangebroken. Daarom is het tussen 15 maart en 15 juli éxtra belangrijk om de regels in de natuurgebieden te respecteren, zoals: blijf op de paden, houd honden dichtbij aan de lijn en neem afval mee naar huis.

Internationale Boomfeestdag

14 maart 2024

Onder het motto “Bomen kennen geen grenzen” vond op 13 maart de 28e Internationale Boomplantdag plaats op de voormalige vuilstort van klooster bij St. Ludwig, te Vlodrop. 70 leerlingen van de KGS Myhl uit Wassenberg (Duitsland) en van de basisschool De Berensprong uit Herkenbosch (Nederland) plantten ca. 1.000 bomen in het Meinweggebied bij Vlodrop Station. De Internationale Boomfeestdag is georganiseerd door het Naturpark Schwalm-Nette en het Nationaal Park De Meinweg.

Van Bezoeker tot Onderzoeker

15 december 2023

Tijdens je bezoek aan de Meinweg kom je veel soorten tegen. Misschien ben je dan wel nieuwsgierig naar wat je gezien hebt? De gratis app ‘ObsIdentify’ helpt je daarbij. Deze app kan duizenden soorten dieren, planten en paddenstoelen herkennen en op naam brengen. Dat verrijkt jouw persoonlijke kennis van de natuur en de beleving ervan. Daarnaast draag je, door jouw waarnemingen te delen, ook bij aan onderzoek.

37 nieuwe schoolgidsen in Limburgse Nationale Parken

15 december 2023

Goed nieuws voor basisscholen vlakbij de drie Nationale Parken in Limburg. IVN Natuureducatie heeft de afgelopen maanden 37 nieuwe schoolgidsen opgeleid. Ze staan te trappelen om kinderen van alle groepen de natuur te laten beleven.

Schoolgidsen gezocht: opleiding start 27 september

4 juli 2023

IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Zij organiseert vanaf september een opleiding tot schoolgids in Nationaal Park De Meinweg.

Vier de Dag van het Nationaal Park in de Meinweg!

12 mei 2023

Op 24 mei is het de Dag van het Nationaal Park. Onder het motto ‘terug naar je wortels’ besteden we dit jaar aandacht aan de geheimen, verhalen en legendes van dit prachtige gebied. Op zaterdag 27 en zondag 28 mei kan je deelnemen aan diverse activiteiten.

Cookies & Privacy
Terug naar boven