Junior Rangers

Wat is een Junior Ranger?

Het programma voor de Junior Rangers is voor jongeren vanaf 12 jaar (die naar de middelbare school gaan). Een Junior Ranger weet wat het werk van een 'ranger' (boswachter) inhoudt. Hij/zij voelt zich ambassadeur voor het nationaal park en zet zich, samen met andere Junior Rangers, in voor het nationaal park door deel te nemen aan allerlei activiteiten.

Programma

Er wordt door het nationaal park een maandelijks programma gemaakt voor de Aspirant Junior Rangers. De activiteiten - onder begeleiding van een vaste begeleider - zijn meestal gepland op een zaterdagmorgen van 09.00 - 12.00 uur. Tien keer per jaar komen de jongeren samen. De kosten zijn € 50,00 per deelnemer per seizoen. Hiernaast kan een eigen bijdrage worden gevraagd bij deelname aan internationale kampen.

(Aspirant) Junior Ranger

Van de Aspirant Junior Rangers wordt verwacht dat ze tijdens hun eerste jaar kennis maken met het werk van een 'ranger'(boswachter) en de omgeving waar hij/zij werkt. Na het volgen van dit volledige programma krijgen ze na het geven van een presentatie een certificaat waarbij ze officieel Junior Ranger zijn.

Europa

Het programma sluit aan op het Junior Ranger project van Europarc. Dit is een samenwerkingsverband van alle nationale parken in Europa. Voor Nederland zijn de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden de eerste die dit programma, sinds 2007, zijn gaan volgen. Junior Rangers Nederland is een jongerenprogramma van IVN en heeft actieve groepen in onder anderen Weerribben-Wieden, Drents-Friese Wold, Lauwersmeer, Aruba en Bonaire en sinds het schooljaar 2016-2017 ook in de Limburgse nationale parken De Meinweg en De Groote Peel. 

Wil je kennismaken?

Wanneer je wilt kennismaken met de Junior Rangers, vragen hebt of je wilt aanmelden, stuur dan een e-mail naar info@np-demeinweg.nl. Het is mogelijk om in te stromen t/m de leeftijd van 15 jaar.

 

Aanvullende informatie en foto's Junior Rangers

Op de Facebookpagina en de website van Junior Rangers kun je zien welke activiteiten de (Aspirant) Junior Rangers in de parken ondernemen.

Cookies & Privacy
Terug naar boven