Beleef de natuurlijke moestuin met plantenconcert

26 mei 2024, van 13:00 tot 17:00

Aan de rand van Posterholt ligt Landgoed Kasteel Aerwinkel. Op een stille en rustige locatie waar de natuur nog intens hoorbaar en aanwezig is. Hier kun je genieten van een prachtige, natuurlijke en bosrijke omgeving met zeer oude bomen, een botanische tuin en een eetbare (moes)tuin. In 'Van Nature', de eetbare tuin op het landgoed, worden sinds het voorjaar van 2024 biologische groenten, kruiden en bloemen geteeld. Op een duurzame, natuurlijke en creatieve manier.

Op zondag 26 verzorgt de eetbare tuin een b(l)oeiende middag, met op het programma:

- Een rondleiding in de biologische moestuin 'Van Nature', met uitleg over de verschillende moestuinmethodieken
- Genieten van muziek, waaronder een plantenconcert, hangdrum, indianenfluit en didgeridoo
- Eventueel een wandeling door de botanische tuin van het kasteel
- Proeven van biologische vegetarische salade uit de moestuin en bloemen- of kruidenthee

Deelname kost € 19,80 voor volwassenen en € 12,80 voor kinderen tot 12 jaar. Klik hier om te reserveren.

Over de eetbare tuin
Het concept van deze eetbare tuin is net een tikkeltje anders dan die van de gangbare tuinderijen. De tuin is ontworpen in de vorm van een blad. De looppaden zijn daarbij de bladnerven met daartussen de bedden. Er wordt in golvende lijnen gezaaid en geplant om plaaginsecten om de tuin te leiden. In de natuur vind je immers ook geen rechte lijnen. Hergebruik en creatief toepassen van materialen zien ze als een leuke uitdaging in de tuin. Evenals de natuurlijke processen faciliteren in plaats van controleren en beheersen. Met zorg en aandacht zijn ze bezig in de eetbare tuin. Laat je verrassen door de mogelijke heden die je zelf zou kunnen toepassen, op balkon, in een kleine tuin.

---

Dag van het Nationaal Park
Ieder jaar vieren we op vrijdag 24 mei de Dag van het Nationaal Park. Dit jaar nodigen we je uit om te ervaren wat de natuur van een Nationaal Park met je doet. Dat wij mensen onderdeel zijn van natuur. Dat wij natuur nodig hebben maar andersom ook. Want deze bijzondere plekken blijven niet zomaar bijzonder! Om de Meinweg te beleven kun je van maandag 20 t/m zondag 26 mei deelnemen aan diverse activiteiten. Klik hier voor het complete programma.

Prijs

€19,80 voor volwassenen en €12,80 voor kinderen tot 12 jaar

Startlocatie

Aerwinkelallee, 6061 Posterholt

Agenda

Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten.

Cookies & Privacy
Terug naar boven