Excursies

Groepsactiviteit volwassenen en zakelijke markt

1. Turfstekertocht

Tijdens een Turfstekertocht treedt u in de sporen van de turfsteker en ontdekt u Nationaal Park De Groote Peel op een unieke manier. U wandelt over peelbanen en knuppelbruggen in dit uitgestrekte hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. De Peelgids vertelt bijzonderheden over De Peel en zijn verleden en laat u bovendien de weidsheid, het veen en de stilte op een bijzondere manier ervaren.  Route van 2, 3 of 6 kilometer. Duur 1,5 tot 2 uur.

2. S(Peel)se Expeditie

Op zoek naar een leuke activiteit voor een teamuitje, dan is een s(Peel)se expeditie in Nationaal Park De Groote Peel een goede optie. Tijdens een wandeling in de prachtige natuur van het Nationaal Park hebben wij  een aantal prikkelende en speelse opdrachten voor de deelnemers in petto. Daarbij staat het 'samen doen en ontdekken' centraal en wordt u even weer kind! Deelnemers gaan waterdieren scheppen, een takkenwal maken, kleine beestjes spotten, met een blinddoek een boom zoeken en nog veel meer leuke opdrachten doen. Een inspirerende activiteit in de natuur waarbij er volop gelegenheid is om elkaar goed te leren kennen. Route van 2 kilometer. Duur 1,5 tot 2 uur.

Familiegroepen en buurtverenigingen - met jonge kinderen

3.  Peel Ontdektocht (seizoenstocht)

In het Nationaal Park De Groote Peel is veel te zien en te ontdekken. Vooral  voor gezinnen zijn er volop mogelijkheden voor een paar uur pret in de natuur. Speciaal voor deze doelgroep is er een Peel Ontdektocht met leuke opdrachten. De deelnemers gaan onder andere waterdieren scheppen, op zoek naar kleine kriebelbeestjes, speuren naar sporen en nog veel meer. Er is een Peel Ontdektocht voor elk seizoen: Lentekriebels, Winterslaap, Zin in Zomer en Herfstschatten.  Route van 2 - 2,5 kilometer. Duur 1,5 tot 2 uur.

Voor de echte wandelaar

4.   Rondje om 't Elfde*

Nationaal Park De Groote Peel is een heerlijk wandelgebied. Voor de echte wandelaar is er de mogelijkheid om uren te dwalen en te genieten van de uitgestrektheid, de prachtige natuur en vooral van de rust. U wandelt over knuppelbruggen en peelbanen naar het hart van De Groote Peel: de grote waterplas 't Elfde. Een gids vertelt over de natuur- en cultuurhistorie van De Peel. Route van 8 of 11 kilometer. Duur 2,5 - 3 uur.
*  tussen 15 maart en 15 juli niet mogelijk

Na sluitingstijd

5. Avondwandeling in de Peel

Of u nu wandelt bij het licht van de maan of in het diepe donker, een avondwandeling in De Peel is altijd heel bijzonder. Vooral de overgang van licht naar donker in de natuur is een magisch moment. Vogels zingen nog een laatste avondserenade en komen dan tot rust. Ze maken plaats voor vleermuizen en andere dieren van de nacht.  Ontdek de geheimen van de nacht en laat u verrassen! Route 3 kilometer. Duur 1,5 - 2 uur.

Alle excursies zijn, tegen een meerprijs, uit te breiden met een Peelneutje of een ander drankje/versnapering onderweg. Eventueel ook met extra's zoals vuurkorf, broodjes bakken, warme chocolademelk etc.  Verder mogelijk om voor en/of na de activiteit iets te nuttigen in de Peelkiosk, de inpandige horeca van het Buitencentrum.

Voor meer informatie en reserveren:

Via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 - 641 497
(Liefst één week voor de geplande datum, maar later is ook vaak nog mogelijk.)

Cookies & Privacy
Terug naar boven