Scholenprogramma's

Leren in en over de natuur gaat in De Groote Peel spelenderwijs. Uw schoolklas is bij ons van harte welkom.

Natuurlijk buiten leren

Speciaal door IVN Limburg opgeleide schoolgidsen bieden projecten aan voor groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs uit de regio. Leerlingen gaan zelf op onderzoek uit in de natuur of gaan aan de slag met natuurlijke materialen. De projecten passen binnen het natuuronderwijs- of wereldoriëntatie-programma van scholen en worden begeleid door ervaren schoolgidsen.

Meer informatie en reserveren


NatuurWijs

De boswachter van Staatsbosbeheer heeft het dagboek van de jonge turfsteker Tjeu gevonden. Ben je benieuwd naar het leven van Tjeu? Kom dan met je klas naar Buitencentrum De Pelen en duik samen met de gids van Staatsbosbeheer in de wereld van veen en turf.

Meer informatie


Jongeren Adviesbureau

Het IVN Jongeren Adviesbureau verbindt onderwijs met de maatschappij door jongeren advies uit te laten brengen over de toekomst van actuele maatschappelijke vraagstukken. Het programma werkt met serieuze opdrachtvragen van échte opdrachtgevers en is daarmee het grootste junior adviesbureau van Nederland!

Geïnteresseerd in het Jongeren adviesbureau?
Bel of mail dan met Cindy Nordhausen op (06) 51 85 36 07 of c.nordhausen@ivn.nl. Of kijk op de website voor meer informatie.

 

Cookies & Privacy
Terug naar boven