Routes

Alle beschikbare routes kunt u vinden op de kaart op de homepage.

Wandelen

Van klein blokje om tot een lange wandeling. De knuppelbruggen over het water en moeras en de verende veenbodem op sommige paden bieden een onvergetelijke beleving. Vanaf de uitkijktoren kijkt u uit over het uitgestrekte landschap. De vogelkijkhut en de uitzichtvlonder bieden een fraaie blik over het Meerbaansblaak.

Bij Buitencentrum De Pelen starten drie paaltjesroutes van twee (geel), drie (rood) en zes (blauw) kilometer. De gele route is verhard en geschikt voor rolstoelen en buggy’s. Ook kunt u een wandeling maken over de zandrug aan de oostzijde van het gebied. Hier lopen Shetlandse pony’s. Op de Amsloberg, het hoogste punt in de Peel, bloeit in de zomer uitbundig paarse heide. Buiten de gemarkeerde routes is het gebied vrij toegankelijk op wegen en paden.

Beperkte toegankelijkheid

Verschillende gebieden zijn in het broedseizoen, van 15 maart tot 15 juli, gedeeltelijk voor publiek gesloten. Bekijk de gebieden op dit kaartje. Tijdens de vogeltrek van 15 oktober tot 30 november is het gebied nogmaals gedeeltelijk voor publiek gesloten, zie hier de kaart.

Wandelen in de Deurnsche en Mariapeel

In de Deurnsche en Mariapeel vindt u nog een aantal gemarkeerde wandelroutes. Buiten de gemarkeerde routes is het gebied vrij toegankelijk op wegen en paden.

Goed om te weten

Houd er rekening mee dat het modderig kan zijn. Ook uw trouwe viervoeter is welkom. Let er wel op dat de hond aangelijnd moet blijven.

Voor meer informatie over alle wandelmogelijkheden kunt u terecht bij de balie van het Buitencentrum of VVV. Er zijn daar wandelkaarten verkrijgbaar, onder andere van het wandelknooppuntennetwerk van Asten en Nederweert.

Fietsen

In de peelgebieden rondom Nationaal Park De Groote Peel kunt u heerlijk fietsen. Het fietspadennetwerk leidt u langs de ‘Peeljuweeltjes’, terwijl u kunt genieten van de prachtige vergezichten, de kanalen en de landelijke sfeer. Onderweg treft u meerdere horecagelegenheden aan om te pauzeren. Fietskaarten zijn onder andere te koop bij Buitencentrum De Pelen en VVV.

Cookies & Privacy
Terug naar boven