Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum de Boshut

Meinweg 2
6075 NA Herkenbosch

Bezoekerscentrum de Boshut van Nationaal Park De Meinweg is hét startpunt van de verschillende wandel-, fiets- en menroutes. Zowel buiten als binnen tref je informatie aan over het nationaal park. In het weekend zijn er tussen 11 en 15 uur baliemedewerkers die je kunnen adviseren waar in de regio jouw natuur- en landschapswensen vervuld kunnen worden. Natuurlijk kun je er ook routekaarten kopen. Ook starten bij het bezoekerscentrum excursies en is het vaak het startpunt voor de Meinweg Kidsrangers en de Juniorrangers. Met kleine kinderen kun je hier een knapzak huren om het Kabouterpad te lopen! 

De Boshut ligt midden in een speelbos met picknickbanken. Kinderen vermaken er zich uitstekend met verschillende speelaanleidingen zoals een kinder-klimbos, een huttenbouwplaats en een waterspeelplaats. 

Verder is het bezoekerscentrum ook een rustplaats. Je kunt er terecht voor een drankje en hapje, een stuk heerlijke Limburgse vlaai, een Gagelbiertje (uit ons eigen nationaal park), maar ook een lunch of diner is mogelijk op het terras of gezellig bij het haardvuur. Daarom wordt het ook wel ‘Brasserie De Boshut’ genoemd.

Cookies & Privacy
Terug naar boven