Maasduinen het land op!

9 december 2023, van 09:00 tot 13:00

Op zaterdag 9 december 2023 stropen inwoners uit De Maasduinen hun mouwen op tijdens de eerste ‘Maasduinen het land op!’. Samen helpen zij boeren & tuinders in De Maasduinen met meer natuur op hun velden en akkers.

Samen maken we De Maasduinen nóg mooier Deelnemers worden welkom geheten met een warm drankje en wat lekkers. Ze krijgen vervolgens uitleg over de werkzaamheden en gaan onder begeleiding samen aan de slag met snoeien, planten en zaaien. Voor materieel en handschoenen wordt gezorgd.

Op 9 december staat op de planning: Aanplanten van bomen en struiken onder begeleiding van terreinbeheerder Ido Borkent van Stichting De Marke/Gemeente Bergen.

Maasduinen ’t land op! is een initiatief van de Coöperatie Particuliere Grondeigenaren Maasduinen. Samen met de werkgroep Natuurinclusieve Landbouw van de LLTB, Stichting De Marke, Gemeente Bergen, IVN en Limburgs Landschap zetten zij zich in om de participatie van inwoners bij een aantrekkelijk landschap in de Maasduinen te vergroten. Het initiatief wordt mede gefinancierd vanuit de Transitie Nationaal Park De Maasduinen; de groen-blauwe kroon van Limburg.

Voor wie

iedereen

Prijs

gratis

Startlocatie

Deze boeren doen mee: Bergen – akkerbouwer Maurice Linders Siebengewald – melkveehouder Peter Thönnissen Wellerlooi – melkveehouder Rik Zeegers Ottersum – melkveehouder Louik Ebbers

Meer informatie

Meld je aan via [hallo@linettemak.nl], door je naam, contactgegevens en voorkeur voor plaats en datum op te geven. Na aanmelding ontvang je een persoonlijke uitnodiging met meer informatie.

Agenda

Rondleiding kasteelruïne Bleijenbeek

3 maart 2024, vanaf 10:00
In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, er een bezoek aan te brengen.
meer...

Kinderactiviteit: De natuur groeit en bloeit

10 maart 2024, van 10:00 tot 12:00
In de winter lijkt de natuur vrijwel stil te staan. Niets is echter minder waar. Tijdens deze wandeling met spelelementen nemen de gidsen kinderen mee op een ontdekkingstocht.
meer...

Ontdek het waterlandschap van De Maasduinen

17 maart 2024, vanaf 14:00
De typische Maasduinen zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens. Tijdens deze excursie wordt de nadruk gelegd op de rol die het water gespeeld heeft bij de vorming van het landschap.
meer...

Vollemaanwandeling

22 maart 2024, van 20:00 tot 22:00
Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om -bij hoge uitzondering- mensen te mogen laten genieten van de nachtelijke natuur. 
meer...

Kinderactiviteit: Vollemaanwandeling

23 maart 2024, van 19:00 tot 21:00
Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Onze gidsen nemen de allerkleinsten mee op pad in het nachtelijke Bergerbos.
meer...

Lentekriebels in de Maasduinen

24 maart 2024, van 10:00 tot 12:00
Het voorjaar is begonnen! De lentekriebels kruipen bij zowel mens als natuur in het rond. Op zondag 24 maart om 10.00 uur gaan we bij het Reindersmeer op zoek naar de lente. 
meer...

Speuren naar sporen

31 maart 2024, vanaf 10:00
Dieren zijn meesters in verstoppen, zo ook in Nationaal Park De Maasduinen. Tijdens deze excursie gaan de gidsen samen met de deelnemers op jacht naar sporen.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven