Dag van het Nationaal Park in de Maasduinen

Van 27 mei 2023 t/m 28 mei 2023

Op 24 mei is het de Dag van het Nationaal Park. Onder het motto ‘terug naar je wortels’ besteden we dit jaar aandacht aan de geheimen, verhalen en legendes van dit prachtige gebied. Op zaterdag 27 en zondag 28 mei kan je deelnemen aan diverse activiteiten:

Culinaire wandeltocht rond de Putjesberg

27 & 28 mei | Well

De Putjesberg is voor vele Wellenaren een nostalgische plek. Ontdek dit mooi stukje natuur en zijn verhalen onder het genot van traditionele Nederlandse en Limburgse gerechten. Voor de wandeling eten we gezamenlijk appeltaart, en bij terugkomst is er keuze uit Asperge- en bospaddenstoelensoep, met als hoofdgerecht Schnitzelf of Fish & Chips. Natuurlijk afgesloten door een dessert naar keuze. Dit allen mogelijk gemaakt door Brasserie de Huiskamer. Wandel jij ook mee?

Tijden: start om 11.00 uur
Locatie: Brasserie de Huiskamer, Kevelaarsedijk 6, Well
Kosten: € 32,50 p.p.
Aanmelden via: mail (info@brasseriedehuiskamer) of telefoon (0478-503179)

Expositie Maasduinen

27 & 28 mei | Arcen

Expositie ‘De Maasduinen’ is te zien in Kasteeltuinen Arcen. In Kasteel Arcen ontdekt u het gelaagde verhaal van natuur en geschiedenis van deze regio. De expositie informeert u over de vorming van de diepe ondergrond, de paraboolduinen uit de ijstijden, de maasmeanders en de maasterrassen. Naast de vorming van het landschap, leert u meer over de stappen van de mens in dit gebied. 

Tijden: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, Arcen
Kosten: €18,95 online / €19,95 dagkassa
Tickets: via www.kasteeltuinen.nl/tickets of aan de kassa van Kasteeltuinen Arcen

Jacht in het Nationaal Park/alles over faunabeheer

27 & 28 mei | Siebengewald

Onze “jagershut” willen we dit weekeind open stellen voor jong en oud om meer te zien en te horen over de jacht in het nationaal park. Jan de jager kan veel vragen beantwoorden, er ligt veel literatuur en de jagershut is een beleving op zich, met vele trofeeën en jacht attributen.  Op aanvraag en aanmelding is er een wildproeverij tegen betaling. Ook wordt er een brandnetelsoep gemaakt en gereserveerd.

Tijden: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Ottenskamp 4, Siebengewald
Kosten: wildproeverij: € 5,- voor wildburger / goulash, € 2,50 voor soep
Aanmelden via: mail (ottenskamp4@gmail.com) of WhatsApp (06-40623761)

Klassiek in de tuinen

28 mei | Arcen

Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in Kasteeltuinen Arcen. Laat u verrassen in het bloemen- en plantenpark door meerdere ensembles met ieder hun prachtige discipline. Geniet met Pinksteren van subtiele klassieke muziekconcerten door ensembles uit binnen- en buitenland.

Tijden: 10.00 - 18.00
Locatie: Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, Arcen
Kosten: €18,95 online / €19,95 dagkassa
Tickets: via www.kasteeltuinen.nl/tickets of aan de kassa van Kasteeltuinen Arcen

Agenda

Wandelroute met Groetjes uit de keuken

Van 22 september 2023 t/m 1 oktober 2023
Vanaf Golfbaan Bleijenbeek zijn er prachtige wandel- en fietsroutes welke je door de mooie stukjes van Nationaal Park de Maasduinen lijdt. Voor of na de wandel-/fietsroute kun je heerlijk plaats nemen in ons restaurant met uitgebreid terras met uitzicht over de golfbaan. Onze befaamde Groetjes uit de keuken, is perfect om hiermee te combineren. Al het lekkers uit onze keuken geserveerd op een plank, zodat je van alles kunt kiezen.
meer...

Opleiding tot schoolgids in NP De Maasduinen

27 september 2023, vanaf 09:30
Vind jij het leuk om met kinderen te werken en heb jij liefde voor natuur? Dan ben je van harte welkom bij de opleiding tot schoolgids in Nationaal Park De Maasduinen. IVN Natuureducatie biedt scholenprogramma’s met diverse natuurthema’s voor alle groepen van het basisonderwijs. Als schoolgids ontvang je met een groepje gidsen een basisschoolklas in De Maasduinen. Door middel van verschillende spellen en activiteiten laat je leerlingen zelfontdekkend leren over de natuur.
meer...

Begin van de herfst

28 september 2023, van 14:00 tot 16:00
Dit indrukwekkende landgoed van Het Limburgs Landschap is het elk seizoen waard om eens te bezoeken. Aan het begin van de herfst staat de struikhei misschien nog wel in bloei. En zijn vanuit de vogelkijkhut weer de honderden trekvogels te zien die gebruik maken van het Heerenven? Ervaar het zelf en maak het begin van de herfst mee vanuit dit aaneengesloten complex van droge heide, natte heide en vennen onder leiding van een gids van Het Limburgs Landschap.
meer...

Vollemaanwandeling

29 september 2023, van 20:30 tot 22:30
Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Wandelaars gaan op pad in het nachtelijke Bergerbos. De ogen wennen al snel aan het donker, dus een zaklamp meenemen is niet nodig. Daarnaast staan ook andere zintuigen zoals reuk en tast op scherp. Al wandelend over de donkere, stille heide en door het bos wordt gezocht naar tekenen van leven, zoals een roepende bosuil. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om -bij hoge uitzondering- mensen te mogen laten genieten van de nachtelijke natuur.
meer...

Herfstwandeling De Ravenvennen

1 oktober 2023, van 10:00 tot 12:00
De natuur in Nationaal Park De Maasduinen krijgt tijdens de herfstperiode prachtige kleuren. Het is dan ook een uitgelezen seizoen om de schoenen stevig vast te strikken en er lekker op uit te gaan. De Ravenvennen herbergen een grote verscheidenheid aan naald-, loof- en broekbos die afgewisseld worden met vochtige heide en vennen. De grote afwisseling en het herfstseizoen laat de wandelaars genieten van een bijzondere excursie waarbij Maasduinengids tekst en uitleg geeft.
meer...

Basiscursus excursiegids van NP De Maasduinen

4 oktober 2023, van 19:00 tot 21:30
Hou jij van de natuur, ben je graag buiten en lijkt het jou leuk om anderen mee op pad te nemen? Dan is het leiden van excursies door Nationaal Park De Maasduinen iets voor jou! Het Nationaal Park  biedt excursies voor groepen geïnteresseerden in het park. Als Maasduinengids begeleid je deze excursies. Afhankelijk van het thema vertel je over het schitterende landschap, de rijke cultuurhistorie, het beheer en de soorten dieren en planten en laat je deelnemers de natuur op een verrassende manier beleven.
meer...

Rondleiding kasteelruïne Bleijenbeek

12 november 2023, vanaf 10:00
In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, er een bezoek aan te brengen.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven