Excursies

Natuur- en landschapsexcursies

Deze worden begeleid door een IVN gids van de afdeling Roermond. Een IVN natuurgids laat de bezoekers van het Nationaal Park De Meinweg de enorme biodiversiteit ontdekken. Welke planten en dieren komen er voor, hoe leven ze samen en hoe beheer je die natuur? Het is niet alleen luisteren maar vooral ook leren kijken hoe prachtig de natuur in elkaar zit.
Een IVN landschapsgids leert de bezoekers van het nationaal park om het landschap te 'lezen'. Hoe is De Meinweg ontstaan, welke processen hebben zich voorgedaan en doen zich voor die het landschap maken zoals het is. Geologische, ecologische, cultuurhistorische en sociaal geografische ontwikkelingen ontdekt de deelnemer zo spelenderwijs.
Wilt u met een natuur- of landschapsgids op pad dan kunt u hier meer informatie vinden.

Cultuurexcursies

De gidsenteams van VVV Midden-Limburg verzorgen cultuurwandelingen in o.a. de gemeente Roerdalen, de historische binnenstad van Roermond en de Maasstadjes Thorn, Wessem, Maasbracht en Stevensweert.
De wandelingen en fietstochten in de gemeente Roerdalen worden verzorgd door VVV Roerdalgidsen. Ze nemen de bezoekers mee naar de mooiste plekjes in deze grensoverschrijdende  Meinwegregio. Aan de hand van historische feiten, interessante verhalen en leuke anekdotes brengen ze de geschiedenis van deze regio weer tot leven. Wandelingen en/of fietstochten door de kern van een specifiek kerkdorp, langs geluksplekken, toegespitst op een bepaald thema, op eigen bodem of grensoverschrijdend, alles is mogelijk.
Wilt u met een VVV gids op pad dan kunt u bij VVV Midden Limburg meer informatie vinden.

Excursies voor unieke natuurbelevingen

Tijdens deze excursies neemt een gids van Staatsbosbeheer u mee naar unieke belevenissen. Maak kennis met diepe stilte en duisternis in de natuur tijdens nachtelijke tochten en wandelingen in de schemering. Of ga mee op speurtocht naar een diersoort zoals het wild zwijn of de adder met als ultieme kans om de dieren ook echt te observeren. Wilt u met een gids van Staatbosbeheer op pad dan kunt u hier meer informatie vinden. De tochten zijn samengevoegd tot een 'excursie kalender', maar voor een bestaande groep kunt u dezelfde tochten ook aanvragen.

Excursies op aanvraag voor volwassenen (ook met kinderen):

‘Meinweg bij nacht’, periode: oktober t/m april,
‘Meinweg bij schemer’, periode: mei t/m september
 
Tarief: € 75,- voor maximaal 15 personen, ook voor bedrijfsuitjes (informeer voor tarief)

Bezoek Kapel St. Ludwig  o.l.v. gids vanaf € 50,-

 

Meer informatie en aanvragen via l.clement@staatsbosbeheer.nl.

 

 

 

 

Cookies & Privacy
Terug naar boven