Agenda

Duik in de historie van Landgoed Arcen

13 april 2024, van 10:00 tot 12:00
De regio Maasduinen was door de ligging van de Maas een belangrijk gebied voor mensen. Ze gebruikten de Maas onder andere voor vervoer van goederen en personen. Doordat het gebied zo belangrijk was, werden er ook diverse kastelen gebouwd. Enkele zijn nog steeds zichtbaar, terwijl andere inmiddels verwoest zijn.
meer...

Beleef de magische kasteelruïne Bleijenbeek

14 april 2024, vanaf 10:00
In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, er een bezoek aan te brengen.
meer...

Beleef de hoogtepunten van de Maasduinen in Well

21 april 2024, vanaf 10:00
De Putjesberg is een plek met veel hoogtepunten, maar ook met bijzonderheden. Want hoe kan het dat er halverwege de Putjesberg een waterbron te vinden is? Ontdek het tijdens de excursie 'Hoogtepunten van de Maasduinen' op zondag 21 april. Een Maasduinengids neemt je mee door het gebied en meer vertellen over alle bijzonderheden.
meer...

Genieten van de lente aan het Reindersmeer

24 april 2024, vanaf 13:30
Tijdens de excursie 'Genieten van de lente' nemen Maasduinengidsen je mee langs het Reindersmeer. Een afwisselend gebied met prachtige heidevelden, bosgebieden en stuifzand
meer...

Struin over de duinen van de Maas

1 mei 2024, van 13:30 tot 15:30
Strik de schoenen maar stevig vast, want deze excursie laat jou kennismaken met de duinen van de Maas. Nationaal Park De Maasduinen is uniek: de langste rivierduinengordel van Nederland bevindt zich namelijk in het gebied. Deze zijn door de eeuwen heen ontstaan door een samenspel van water, wind én mens. Ontdek de Maasduinen met haar naaldbossen te voet onder leiding van een gids. Maar let op: het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven