Kabouters maken van natuurlijk materiaal

15 november 2017, van 14:00 tot 16:00

Met een beetje kinderfantasie komen er allemaal verschillende soorten kabouters voor in het bos. De een nog mooier dan de andere. Kinderen gaan deze middag samen met de Maasduinengidsen naar buiten op zoek naar natuurlijk materiaal. Als iedereen genoeg gevonden heeft worden er in Activiteitencentrum De Zevenboom de mooiste kabouters geknutseld. Na afloop mogen de kabouters mee naar huis.

Voor wie

Kinderen van 6 t/m 12 jaar

Prijs

Gratis

Startlocatie

De Zevenboom, Kapelstraat 71, Afferden

Agenda

Zuidelijke Maasduinen: Rondje Ravenvennen

25 november 2017, van 10:00 tot 12:00
De herfst is in volle gang. Een ideaal moment om heerlijk naar buiten te gaan. De natuurgebieden Ravenvennen en Vreewater zijn hiervoor ideaal. Met prachtig naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen is het een afwisselend gebied.
meer...

Vollemaanwandeling

1 december 2017, van 19:30 tot 21:30
In de avonduren van vrijdag 1 december kunnen belangstellenden met een gids het schemerbos betreden. Ruiken, voelen en genieten van de rust in het nachtelijke bos, wandelen over een donkere stille heide. Een natuurgids gaat met de wandelaars op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijke Bergerbos.
meer...

Winter in aantocht

3 december 2017, van 10:00 tot 12:00
Het is begin december en dat betekent dat de winter er aankomt. Hoe maakt de natuur zich op voor dit koude seizoen? Inmiddels zijn de meeste bladeren wel van de bomen verdwenen maar er zijn meer tekenen dat de winter er aan komt.  
meer...

Rondje Bleijenbeek

9 december 2017, van 14:45 tot 16:00
Nationaal Park De Maasduinen kent naast natuur ook prachtige verhalen over cultuurhistorie. Tijdens deze excursie wordt stil gestaan bij Blijenbeek en de omgeving. Wilt u de ruïne bezoeken? Dan kunt u een rondleiding aanvragen bij Paviljoen Bleijenbeek.  
meer...

Overwinteren

10 december 2017, van 10:00 tot 12:00
Het weer begint weer winters te worden. Het is dus belangrijk dat we ons goed warm aankleden als we lekker naar buiten gaan. Dieren passen zich ook goed aan, aan het koude weer. Sommige zijn al op tijd vertrokken naar het zuiden of trekken zich terug in hun warme hol.       
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven