Natuurtheater De Olifantenpolonaise

15 oktober 2017, van 14:30 tot 15:00

Een interactieve muzikale vertelvoorstelling van Verhaaltheater Rode Maan over een uitwisseling tussen een Limburgs en Afrikaans dorp en de inspanningen die nodig zijn om mensen weer van natuur te laten houden. Al zingend, dansend en muziek makend worden kinderen en volwassenen meegenomen op reis van Afrika naar Nederland. En wat gebeurt er als de olifanten eenmaal in het Nationaal Park zijn? Kom mee op Olifantenpolonaise en ontdek wat deze dikhuiden voor de Nederlandse natuur gaan betekenen. 

Voor wie

kinderen van 4 t/m 12 jaar

Prijs

€5,00 per persoon

Startlocatie

Amfitheater naast Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well

Meer informatie

De voorstelling “De Olifantenpolonaise” is ontwikkeld uit het project Natuurtheater Maas-Swalm-Nette.

Agenda

Kinderactiviteit: Paddenstoelen

19 oktober 2017, van 14:30 tot 16:30
Deze middag komen kinderen meer te weten over paddenstoelen. Hoe zit het bijvoorbeeld met buisjes en plaatjes? Hoe komt een vliegenzwam aan zijn witte stippen? Dat en veel meer wordt tijdens deze middag uitgezocht en bekeken                 
meer...

Avonturentocht Het Boeiendste Bos

20 oktober 2017, van 14:30 tot 16:30
Lekker met de kinderen naar buiten tijdens deze herfst? Kom dan de leuke avonturentocht Het Boeiendste Bos beleven. De route loopt door een mooi stukje van Landgoed de Hamert, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen. Op de routekaart die de kinderen onder begeleiding zelf kunnen volgen, staan punten aangegeven waar een leuke ‘boeiende’ activiteit in de natuur te doen is zoals ´een wonderlijke woning bouwen´ en ´de koning kiezen´.  
meer...

Geschiedenis in het Groen

22 oktober 2017, van 10:00 tot 12:00
Landgoed De Hamert heeft een rijke geschiedenis. Tijdens een wandeling over een heel gevarieerd terrein zullen de gidsen u sporen laten zien van een roemrucht verleden. De gidsen weten meer te vertellen over een oude heerweg, een vorstengraf, een spoorlijntje, een geheimzinnige kelder en nog veel meer.
meer...

Kinderactiviteit: Beleef het Boeiendste Bos

22 oktober 2017, van 14:00 tot 16:00
Lekker met de kinderen naar buiten tijdens de herfstvakantie? Kom dan de leuke avonturentocht Het Boeiendste Bos beleven. Het is een 2700 meter lange wandeling die ongeveer 2 uur duurt. De route loopt door een mooi stukje van Landgoed de Hamert, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen.  
meer...

Herfstwandeling Zwart Water

25 oktober 2017, van 13:30 tot 15:30
Wie kent er niet het mooie natuurgebied rond de Venkoelen genaamd het Zwart water. De Venkoelen is een open plas in een oude Maasmeander. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling van droge en natte bosgebieden, graslanden en restanten van heidevelden. Onder veel natuurliefhebbers zal het oude stadsbos, de zandduinen en bijbehorende moerasgebieden misschien niet bekend staan als uitstekend wandelgebied.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven