In de wind

25 juni 2017, van 10:00 tot 12:00

Water, wind en mens heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van Nationaal Park De Maasduinen. Water heeft de vormen in het landschap gecreëerd, de wind heeft de duinen gevormd en de mens heeft grote invloeden op de natuur gehad sinds de eerste mens zich in de omgeving vestigde. Tijdens deze excursie zullen speciale Maasduinengidsen dieper ingaan op het thema wind. Hoe heeft de wind de typische duinen gevormd maar ook over de rol van de wind vandaag de dag. Zo zijn er bij het Reindersmeer diverse bomen omgewaaid door storm.

Voor wie

Alle leeftijden

Prijs

Gratis

Startlocatie

Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well

Agenda

In de wind

25 juni 2017, van 10:00 tot 12:00
Water, wind en mens heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van Nationaal Park De Maasduinen. Water heeft de vormen in het landschap gecreëerd, de wind heeft de duinen gevormd en de mens heeft grote invloeden op de natuur gehad sinds de eerste mens zich in de omgeving vestigde.  
meer...

Waterbeestjes zoeken

1 juli 2017, van 14:00 tot 16:00
Gewapend met een schepnet, loeppotjes en zoekkaarten duiken kinderen in de onderwaterwereld van Nationaal Park De Maasduinen. Samen met de Maasduinengidsen wordt er gevist is een van de vennetjes nabij De Zevenboom.  
meer...

Ravenvennen

2 juli 2017, van 10:00 tot 12:00
De natuurgebieden Ravenvennen en Vreewater zijn ideaal om te wandelen. Met prachtig naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen is het een afwisselend gebied.  
meer...

Zomeravondwandeling

7 juli 2017, van 19:30 tot 21:30
In de avonduren is het vaak heerlijk rustig in het nationaal park. De natuur maakt zich op voor de nacht. Tijdens deze laatste uurtjes licht is het heerlijk wandelen.  
meer...

Lekker wandelen

9 juli 2017, van 10:00 tot 12:00
Het is op en top genieten buiten in de natuur. Geniet van de prachtige vergezichten in De Maasduinen. Bomen zijn mooi groen en planten staan in bloei.  
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven