Rondleiding kasteelruïne Bleijenbeek

6 juni 2022

In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, er een bezoek aan te brengen.

Aanmelden via Het Limburgs Landschap!

Voor wie

alle leeftijden

Prijs

€7,00 per persoon / €5,00 voor donateurs

Startlocatie

Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden

Agenda

Voorjaar in volle gang

22 mei 2022, van 10:00 tot 12:00
Het voorjaar is begonnen! De lentekriebels kruipen bij zowel mens als natuur in het rond. Wanneer wij graag naar buiten gaan om de voorjaarslucht op te snuiven, schieten de eerste bloemen alweer uit de grond. Ook dieren zijn in opperbeste stemming. Vogels beginnen met zingen en het is aan alle kanten te merken dat iedereen zin heeft in de lente. 
meer...

Historie Landgoed Arcen

29 mei 2022, van 10:00 tot 12:00
De regio Maasduinen was door de ligging van de Maas een belangrijk gebied voor mensen. Ze gebruikten de Maas onder andere voor vervoer van goederen en personen. Doordat het gebied zo belangrijk was, werden er ook diverse kastelen gebouwd. Enkele zijn nog steeds zichtbaar terwijl andere inmiddels verwoest zijn. 
meer...

Rondleiding kasteelruïne Bleijenbeek

6 juni 2022
In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. 
meer...

Riviernatuur

12 juni 2022, van 10:00 tot 12:00
Dankzij de kracht van stromende rivieren heeft Nationaal Park De Maasduinen de basis gekregen van het landschap wat we vandaag de dag goed kennen. Zo hebben zowel de Maas als de Rijn vroeger door dit gebied gestroomd. Hierdoor is een prachtig terrassenlandschap ontstaan. Tijdens deze natuurexcursie wordt er dieper in gegaan op de ontstaansgeschiedenis van het gebied.
meer...

Zomeravondwandeling

26 juni 2022, van 19:00 tot 21:00
Tijdens de warme zomermaanden lenen de lange avonden zich bij uitstek voor een fijne natuurwandeling. Landgoed de Hamert maakt daar geen uitzondering op. Samen met de Maasduinengids wordt er een gewandeld door bossen, langs heidevelden en bieden de toppen van de Maasduinen een prachtig uitzicht over de diverse vennen. De natuur begint tot rust te komen en maakt zich klaar voor de nacht.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven