Rondleiding kasteelruïne Bleijenbeek

10 juli 2022, vanaf 10:00

In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteeleiland weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, er een bezoek aan te brengen.

Aanmelden via Het Limburgs Landschap!

Voor wie

alle leeftijden

Prijs

€7,00 per persoon / €5,00 voor donateurs

Startlocatie

Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14 in Afferden

Agenda

Duvelskuul

3 juli 2022, van 10:00 tot 12:00
Op Landgoed Bleijenbeek wordt natuur, cultuur en sport op een fijne manier gecombineerd. Nationaal Park De Maasduinen draagt daaraan bij door mensen mee te nemen op excursie. Leren, zien en beleven van het landschap en de natuur terwijl er ondertussen ongemerkt aan de fysieke en geestelijke gezondheid wordt gewerkt van de deelnemers.  
meer...

Rondleiding kasteelruïne Bleijenbeek

10 juli 2022, vanaf 10:00
In Afferden is landgoed Bleijenbeek een begrip. Hoewel het tegenwoordig goed toeven is op het landgoed, kent het een roemrucht verleden. Zeker in de tijd dat veldheer Maarten Schenk van Nydeggen het voor het zeggen had op het kasteel. Recenter is het ooit prachtige kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd waardoor er nu een sprookjesachtige ruïne is ontstaan. 
meer...

Fort Hazepoot

16 juli 2022, van 11:00 tot 13:30
Noord-Limburg kent een roemrucht verleden. Zo hebben de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog geprobeerd een kanaal te graven tussen de Rijn en de Maas. De bedoeling was om dit kanaal te gebruiken voor handel en militaire doeleinden. Het Fort Hazepoot, wat goed verscholen ligt langs de weg, is een onderdeel van dit kanaal wat nooit afgemaakt is.
meer...

Kinderactiviteit: beestjes vangen

17 juli 2022, van 10:00 tot 12:00
meer...

Zomerwandeling

31 juli 2022, van 10:00 tot 12:00
Tijdens de zomermaanden is de ochtendperiode een ideaal moment om er op uit te trekken. Het is dan rustig in de natuur en de ergste warmte van de dag moet nog komen. De Ravenvennen is een afwisselend gebied met droog naald- en loofbos afgewisseld met broekbos en enkele vennen. 
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven