Junior Rangers NP De Groote Peel klussen er op los!

24 februari 2017

Op zaterdag 18 februari mochten de Aspirant Junior Rangers van Nationaal Park De Groote Peel zich uitleven met dennenappels, hamers, plankjes en spijkers. Er werd namelijk hard gewerkt aan het maken van insectenhotels en nestkasten.

 

Bijeenkomst 18 februari

Voorafgaand aan het klussen kregen de Junior Rangers hun kleding uitgereikt. Hiermee is nog beter zichtbaar dat ze ambassadeur zijn van het nationaal park en onderdeel zijn van het netwerk van Junior Rangers Nederland én Europarc Junior Rangers. Met diverse materialen uit de natuur en uit de bouwmarkt gingen de jongeren aan de slag. Van het zagen, vijlen en timmeren wordt je hongerig. Op een zelfgemaakt vuur werden dan ook lekkere worstjes bereid om de honger te stillen.

 

Jongeren en begeleiding gezocht

Jongeren van 12 t/m 15 jaar oud uit de regio die meer willen leren over de natuur in het nationaal park en op zoek zijn naar gezelligheid kunnen een keer kennis komen maken. Deelname voor een seizoen kost EUR 50,00. Personen van 21 jaar of ouder, met VOG verklaring, kennis van het gebied en affiniteit met jongeren, die het leuk vinden om mee te helpen bij de organisatie van het programma kunnen zich eveneens melden. Voor vragen en/of aanmelden neemt men contact op met IVN Limburg via: limburg@ivn.nl of 0475 - 386 460.

Meer informatie over Junior Rangers en over het programma in NP De Groote Peel vindt je hier


 

 

 

Nieuwsarchief

Eerste jaar voor Junior Rangers NP De Groote Peel

12 september 2016

Op zaterdag 24 september gaat het eerste seizoen voor Junior Rangers Nationaal Park De Groote Peel van start. Tien keer per jaar zullen jongeren uit de regio, van 12-14 jaar, samenkomen in het nationaal park. Tijdens de bijeenkomsten, meestal van 13.00 tot 16.00 uur, helpen de jongeren het natuurgebied te beschermen. Zo helpen zij bij onderzoek en onderhoud en gaan zij op pad met de boswachter!

Cookies & Privacy
Terug naar boven