Broedseizoen aangebroken: gun dieren de rust om hun jongen groot te brengen

27 maart 2024

Het broedseizoen is weer aangebroken. De lente is misschien wel de meest bijzondere periode van het jaar. Maar ook de meest kwetsbare. Tijdens deze maanden worden er partners gezocht, eieren uitgebroed, en talloze dieren geboren. De lentemaanden zijn een cruciale periode waarin het van groot belang is om de natuur haar rust te gunnen. Daarom is het tussen 15 maart en 15 juli éxtra belangrijk om de regels in de natuurgebieden te respecteren, zoals: blijf op de paden, houd honden dichtbij aan de lijn en neem afval mee naar huis.

Communicatie rondom het broedseizoen is een initiatief van Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer met steun van diverse gemeenten, provincies en recreatieschappen.

Nieuwsarchief

Eerste jaar voor Junior Rangers NP De Groote Peel

12 september 2016

Op zaterdag 24 september gaat het eerste seizoen voor Junior Rangers Nationaal Park De Groote Peel van start. Tien keer per jaar zullen jongeren uit de regio, van 12-14 jaar, samenkomen in het nationaal park. Tijdens de bijeenkomsten, meestal van 13.00 tot 16.00 uur, helpen de jongeren het natuurgebied te beschermen. Zo helpen zij bij onderzoek en onderhoud en gaan zij op pad met de boswachter!

Cookies & Privacy
Terug naar boven