Dag van het Nationaal Park in De Groote Peel

Van 27 mei 2023 t/m 28 mei 2023

Op 24 mei is het de Dag van het Nationaal Park. Onder het motto ‘terug naar je wortels’ besteden we dit jaar aandacht aan de geheimen, verhalen en legendes van dit prachtige gebied. Op zaterdag 27 en zondag 28 mei kan je deelnemen aan diverse activiteiten:

Wandel de turfroute

27 & 28 mei | Deurne

Historische fotowandelroute door de Deurnese Peel en het veenkoloniale dorpje Griendtsveen. Ook kom je veel te weten over de geschiedenis van de turfwinning. De route is op eigen gelegenheid te lopen aan de hand van een boekje* met routekaart, bezienswaardigheden en achtergrondinformatie.

Tijden: de hele dag
Locatie: Deurnese Peel
Kosten: gratis
*Het boekje is gratis te downloaden via deze link of t/m zaterdag 27 mei gratis op te halen bij diverse plekken in het Peelgebied (zolang de voorraad strekt):

-  Natuurpoort De Peel, Leegveld 8a, Deurne
-  Herberg De Morgenstond, Barbarastraat 35, Griendtsveen
-  Toon Kortooms Park, Griendtsveenseweg 80, Deurne
-  Cafetaria De Peelstop, Pastoor Hendriksstraat 50, Griendtsveen
-  VVV Deurne, Kerkstraat 2c, Deurne

Rondleiding de Peel aan Zee

27 & 28 mei | Asten

Een rondleiding van ongeveer een half uur die vertelt over de tijd dat de Peel nog aan zee (en de tijd waarin die zelfs in zee lag). We gaan hiervoor tot 10 miljoen jaar terug in de tijd. Deelnemers krijgen per gezelschap een kleine verrassing (zo lang de voorraad strekt)

Tijden: 13.30 en 15.00 uur
Locatie: Klok en Peel museum, Ostaderstraat 23, Asten
Kosten: entreeprijs museum (geen extra kosten voor de rondleiding)
Aanmelden: bij de receptie van het museum, vol = vol

Natuurwandeling & film

27 & 28 mei* | Asten

Onder leiding van een natuurgids wandelen we door en langs het Nationaal Park De Groote Peel en over het kampeerterrein waar de natuurontwikkeling profiteert van, en bijdraagt aan de biodiversiteit in het natuurgebied. Aansluitend wordt, onder het genot van een kop koffie, de natuurfilm `Parels van de Peel’ vertoond.

*Bij veel interesse vindt deze activiteit ook plaats op 28 mei.

Tijden: aanvang 11.00 uur
Locatie: Camping Wetland, Tureluurweg 7, Asten
Kosten: € 5,- p.p.
Aanmelden via: mail (info@wetland.nl) of telefonisch (06-47898047)

Wandeling & muziek

28 mei | Ospel

Het Peelpodium is muziek en theater door én voor de bewoners van de streek, in het amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Sfeervolle optredens, van Folk tot Blues en van Zanggroep tot Smartlap. En perfect te combineren met een hapje en drankje op het gezellige terras na een wandeling in de natuur.

Op deze dag wordt muziek gespeeld bij het buitencentrum door de groep Tuloa. Tuloa betekent welkom. En Tuloa klinkt als 'we doen mer wa'. En dat klopt eigenlijk ook. De band speelt muzieknummers die passen bij uiteenlopende muziekstijlen, zoals pop, folk, country en wereldmuziek. Het repertoire bestaat uit niet al te bekende liedjes in de Engelse, Nederlandse, Frans en Spaanse taal.

Tijden: 13.30 en 15.00 uur
Locatie: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel
Kosten: vrijwillige bijdrage voor het Peelpodium, het wandelgebied is vrij toegankelijk

Agenda

Peelpodium met Moonglow Jazz

11 juni 2023, vanaf 13:30
Op zondag 11 juni speelt Moonglow Jazz op het Peelpodium. Moonglow Jazz speelt een mooie selectie uit het rijke jazzrepertoire van de twintigste eeuw. De teksten gaan vaak over de liefde of melancholie. Veel nummers hebben een titel die naar de natuur verwijst. Het repertoir is inmiddels uitgebreid met een aantal mooie Franse chansons.
meer...

Kruidenwandeling in De Groote Peel

14 juni 2023, van 10:00 tot 12:00
Ga mee op ontdekkingstocht en beleef de natuur eens op een andere manier. Vaak lopen we er aan voorbij of zelfs er over heen. En soms noemen we het onkruid, maar in de vrije natuur van onze omgeving zijn veel eetbare en geneeskrachtige kruiden te vinden.
meer...

Fotografiewandeling in De Groote Peel

14 juni 2023, van 14:00 tot 16:30
Maak samen met een gids van Staatsbosbeheer een fotografiewandeling. In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden biedt De Groote Pelen prachtige beelden: water, spiegelingen, wind en wolken. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen, ga je fotograferen tijdens deze wandeling. De Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft daarnaast tips en trucs voor het maken van mooie foto's. 
meer...

Excursie in de Paardenbegrazing

18 juni 2023, van 11:00 tot 13:30
Wandel met een Peelgids van Staatsbosbeheer naar de zandrug aan de oostzijde van de Groote Peel. Dit deel van het natuurgebied wordt ook wel de Paardenbegrazing genoemd vanwege de Shetlandse pony’s die hier grazen en die je ook zeker zult tegenkomen. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de Amsloberg, het hoogste punt van de Peel. In de zomer bloeit hier de heide uitbundig!
meer...

Peelpodium met Flinthill Souvenirs

18 juni 2023, vanaf 13:30
Op zondag 18 juni speelt Flinthill Souvenirs op het Peelpodium. Flinthill Souvenirs is een vijfkoppige band. Ieder lid met zijn eigen instrument en karakter en een gedeelde passie voor plezier en muziek. De bandnaam Flinthill Souvenirs is sterk verbonden met het repertoire. Flint Hill, North Carolina, is de geboorteplaats van Earl Scruggs, de grondlegger van de bluegrass en de uitvinder van de typische manier van banjo spelen. Souvenirs is een song van John Prine, een van onze idolen in de Americana.
meer...

Speuren naar geuren en kleuren

25 juni 2023, van 11:00 tot 13:00
Ontdek de plantenwereld in De Groote Peel door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Zo kom je achter de bijzondere eigenschappen van planten in het gebied en in de kruidentuin. Een informatieve, creatieve en sPeelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staat.
meer...

Peelpodium met Tössedoôr

25 juni 2023, vanaf 13:30
Tössedoôr is een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert met accordeonmuziek. Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit moeders tijd komen naar voren waarbij iedereen wel moet meezingen.
meer...

De Theaterkist

6 augustus 2023, vanaf 13:30
August Greene trekt er met zijn Theaterkist op uit om op avontuur te gaan. Doen jullie met hem mee? Kom gerust een kijkje nemen bij deze fantasievolle voorstelling. August en het Avontuur met een Staartje".
meer...

De Theaterkist

13 augustus 2023, vanaf 13:30
August Greene trekt er met zijn Theaterkist op uit om op avontuur te gaan. Doen jullie met hem mee? Kom gerust een kijkje nemen bij deze fantasievolle voorstelling. August en het Avontuur met een Staartje".
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven