Voorjaarsvakantie in Nationaal Park De Groote Peel

24 februari 2017

In de Voorjaarsvakantie vieren veel kinderen ‘Vastelaovendj’ en staat het Zuiden van Nederland drie dagen op zijn kop! Daarna kan je in de vakantie nog naar Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van De Groote Peel, want daar zijn veel leuke activiteiten te doen! Op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 maart vanaf 13.30 uur organiseert Staatsbosbeheer doe- en ontdekmiddagen met uilenballen pluizen, insectenpotje en nestkastjes maken. Educatief, creatief en perfect te combineren met een tocht door de Peel. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

 

Binnen en buitenpret bij De Groote Peel

Vanaf Buitencentrum De Pelen kan je heerlijk wandelen in het Nationaal Park De Groote Peel. Er zijn uitgezette paaltjesroutes van 2,3 en 6 kilometer waarbij je over knuppelbruggen en peelbanen loopt en onderweg van alles tegenkomt. De Groote Peel is een hoogveengebied met veel open water, vogels en weidse uitzichten. Genoeg te zien en te ontdekken! Voor gezinnen met jonge kinderen is er bij de balie van het Buitencentrum bovendien de ontdektocht het Kabouterpad te huur. Een speelse tocht waarbij je op zoek gaat naar kaboutersporen in de natuur. Met een rugzak, kaboutermuts en materialen kan je op pad voor een leuke route.

 

Voor of na zo’n winterwandeling of Kaboutertocht kan je in de Voorjaarsvakantie ook binnen in het Buitencentrum aan de slag! Bijvoorbeeld met uilenballen pluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen ervan komt soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten kan je zo’n skelet determineren. Zo kom je er achter welk dier het is. Een gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek. Na afloop krijg je een pluisdiploma!

 

Behalve geplozen wordt er ook geknutseld. Van een jampotje maak je een insectenzuiger waarmee je kleine beestjes goed kan bekijken. Hartstikke leuk om te maken en dan op onderzoek in de natuur te gaan. Met op maat gezaagde houten plankjes en spijkers timmer je een stevig nestkastje. Zo ben je niet alleen lekker creatief bezig, maar help je de vogels in het voorjaar aan een eigen huis. Er is voor elke leeftijd iets leuks te doen, dus kom naar het Buitencentrum en laat je verrassen!

 

De Doe- en ontdekmiddagen beginnen om 13.30 uur  en je kan tot 15.30 uur starten. Deelname kost € 2,50 voor uilenbal pluizen plus insectenpotje en € 7,50 per nestkastje. Activiteiten vinden plaats in het Buitencentrum. Telefonisch of per mail aanmelden via: 0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl

Deelname aan het Kabouterpad kost € 5,- per kind, inclusief kaboutermuts, koekje en sapje en een leuke verrassing. Verhuur Kabouterpad is van 10.00 tot 15.30 uur en je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

 

Voor meer informatie klick hier.

 

Nieuwsarchief

Het Reindersmeer, mooi én kwetsbaar

7 juli 2017

Het Reindersmeer in Well, hier kunt u heerlijk van de natuur genieten en tot rust komen. Maar het Reindersmeer is ook een kwetsbaar natuurgebied met zeldzame planten en dieren.

 

 

Buitencentrum De Pelen heeft het druk in de meivakantie.

3 mei 2017

Elke dag trekken gidsen met geïnteresseerden Nationaal Park De Groote Peel in. Naast uitleg over het gebied moeten bezoekers ook opdrachten uitvoeren. Het gaat om speurtochten, het luisteren naar vogels en het vangen van waterdieren.

 

Nationale Parken, nu of nooit!

20 april 2017

Om tijdens de nieuwe kabinetsformatie aandacht te vragen voor de Nationale Parken is de afgelopen periode hard gewerkt aan het opstellen van een memorandum Nationale Parken. Het memorandum is ondertekend door een groot aantal maatschappelijke partijen en is aangeboden aan de informateur mevrouw Schippers en aan de fractievoorzitters.

 

Limburg heeft vier nieuwe voorzitters Nationale Parken

20 april 2017

De Nationale Parken Maasduinen, Groote Peel en Meinweg kregen nieuwe voorzitters. Ook het Nationaal Landschap Zuid-Limburg kreeg voor de eerste keer een boegbeeld. Bert Kersten (Maasduinen), Herman Vrehen (Groote Peel), Ricardo Offermans (De Meinweg) en Toine Gresel (Nationaal Landschap Zuid-Limburg) beginnen per 1 september 2016 aan hun nieuwe klus.

 

 

 

Dag van het Nationaal Park 2017

13 april 2017

24 mei is het weer zo ver, de Dag van het Nationaal park. Het Europese initiatief van Europarc wordt in zowel Nederland als het buitenland gevierd om aandacht te vragen voor en het vieren van het bestaan van deze unieke natuurgebieden.

 

Coöperatie van particuliere grondeigenaren Nationaal Park De Maasduinen opgericht

7 maart 2017

Op 25 januari 2017 zetten de particuliere grondeigenaren van Nationaal Park De Maasduinen in Afferden (L) hun handtekening voor de oprichting van een coöperatie van particuliere grondeigenaren. Doelen van de nieuwe coöperatie zijn o.a. het stimuleren van samenwerking en het leggen van verbindingen voor innovatieve initiatieven binnen het netwerk van grondeigenaren.

 

 

Junior Rangers NP De Groote Peel klussen er op los!

24 februari 2017

Op zaterdag 18 februari mochten de Aspirant Junior Rangers van Nationaal Park De Groote Peel zich uitleven met dennenappels, hamers, plankjes en spijkers. Er werd namelijk hard gewerkt aan het maken van insectenhotels en nestkasten.

 

 

 

 

Voorjaarsvakantie in Nationaal Park De Groote Peel

24 februari 2017

In de Voorjaarsvakantie vieren veel kinderen ‘Vastelaovendj’ en staat het Zuiden van Nederland drie dagen op zijn kop! Daarna kan je in de vakantie nog naar Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van De Groote Peel, want daar zijn veel leuke activiteiten te doen!

LIFE + Groote Peel

15 februari 2017

In de Groote Peel en de Mariapeel wordt momenteel volop gewerkt om het kwetsbare hoogveen te behouden en te versterken.

Trots op een gezonde Peel

15 februari 2017

Werkatelier 'Gezond op weg in Nationaal Park De Groote Peel'

Op woensdag 25 januari waren er 55 betrokkenen aanwezig in de Dorpsherberg te Ospel voor een werkatelier over Gezond op weg in De Peel. Bestuurders, terreinbeheerders, ondernemers, natuurliefhebbers, vrijwilligers, beleidmakers en brancheorganisaties werkten samen aan de toekomstige agenda van Nationaal Park De Groote Peel en omgeving.

Cookies & Privacy
Terug naar boven