sPEElse Expeditie in De Groote Peel

11 april 2021, van 11:00 tot 13:00

Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. 

Voor meer informatie neem contact op met het buitencentrum via depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Reserveer online!

Voor wie

Gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar

Prijs

€6,- voor volwassenen en €4,- per kind, inclusief een dierenpin

Startlocatie

Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15, Ospel

Meer informatie

De route is 1,5 – 2 kilometer lang. Max. 15 deelnemers per excursie.

Agenda

Excursie in de Deurnsche Peel

29 augustus 2021, van 13:00 tot 15:00
Tijdens deze excursie in de kop van de Deurnsche Peel komen de Cultuurhistorie, het beheer en de natuur van het gebied aan bod. Ook de nonnen van Griendtsveen komen ter sprake want de wandeling gaat deels over het ‘Nonnenpad’. Verder wordt er verteld over het conflict over de kanalen; waarom zijn er twee kanalen zo vlak bij elkaar (Helenavaart en het Kanaal van Deurne) en waarom heet de kop van de Deurnsche Peel De Halte?
meer...

Excursie met fotografietips in Nationaal Park De Groote Peel

15 september 2021, van 14:00 tot 16:30
Een wandeling in dit hoogveengebied is altijd een bijzondere ervaring! Om deze ervaring vast te houden kan je tijdens deze wandeling mooie foto’s maken. De Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft daarnaast tips en trucs voor het maken van foto’s.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven