Tussenstand van activiteiten

jun 13, 2018

Druk, druk, druk! De aanmeldingen van de Beleefweek-activiteiten zijn in volle gang. Het wordt met zekerheid een gevarieerd aanbod, maar aangezien in dit geval het motto: ‘Sky is the limit’ geldt, willen we dit aanbod blijven uitbreiden. Ben jij en/of ken jij iemand die een leuke activiteit heeft georganiseerd tussen 14 en 23 september of ken je iemand die in deze week een activiteit wil organiseren? Twijfel dan niet en meld je aan via het aanmeldformulier. Je sluit aan bij het al ruime aanbod dat nu al is opgenomen in Beleefweek Limburg 2018. Je wordt lid van een netwerk dat middels kruisbestuiving elkaar versterkt.

Het aanbod bestaat tot nu toe uit verschillende grotexcurises, fietstochten, bezoeken aan molens, maar dat is nog niet alles. Bedrijven, zoals imkerijen, een wijngaard en een paddenstoelenkwekerij, zetten hun deuren open voor bezoek, rondleidingen,  workshops en proeverijen. Dan kan je ook nog terecht bij verschillende theatervoorstellingen. Ontdek bijvoorbeeld onder leiding van @Jacques Vriens het verleden van de Peel tijdens de theatervoorstelling ‘Weg uit de Peel’ of waan je in een heel andere wereld tijdens een het natuurtheaterfestival. Ook sportevenementen zoals de mergelheuvelland 2 daagse en kanoën maken al deel uit van dit aanbod.

Kortom, er is genoeg te doen tijdens de Beleefweek en nog plaats voor veel meer activiteiten! Kijk hier eens voor meer informatie over het aanmelden van activiteiten of verken hier het aanbod van wat nu al te doen zal zijn in de Beleefweek Limburg 2018.

 

Volg ons ook op Facebook

Nieuwsarchief

Voorzitters bespreken toekomst en doorontwikkeling Limburgse Nationale Parken

aug 28, 2018

De voorzitters van de Limburgse Nationale Parken en Landschappen hebben nader met elkaar kennisgemaakt en stilgestaan bij recente landelijke en Limburgse ontwikkelingen waaronder het nieuwe ‘werkkader’ Nationale Parken. Ook de toekomst en doorontwikkeling van de Limburgse parken kreeg de nodige aandacht.

Beleef Limburg tijdens de Beleefweek

aug 20, 2018

Na het succes van de Beleefweek in Nationaal Landschap Zuid-Limburg in 2017, keert de Beleefweek Limburg dit jaar terug in de gehele provincie Limburg. Van 14 tot en met 23 september zullen er gedurende de Beleefweek allerlei activiteiten georganiseerd worden in het kader van sport, cultuur en natuur. De Beleefweek is bij uitstek bedoeld om te laten zien hoe mooi Limburg is en wat er allemaal in de provincie te beleven is.

16 t/m 24 september 2017 - Beleefweek Zuid-Limburg!

aug 26, 2017

Natuur en cultuur proeven in het Nationaal Landschap

Horeca- en recreatie-ondernemers worden Gastheer van Nationaal Landschap Zuid-Limburg

okt 11, 2016

IVN en Nationaal Landschap Zuid-Limburg verzorgen in het najaar van 2016 de cursus ‘IVN Gastheer van Nationaal Landschap Zuid-Limburg’. Deze cursus is geschikt voor organisaties die (potentiële) bezoekers van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg ontvangen, zoals verblijfs- en dagrecreatieondernemingen, agrarische bedrijven met een boerderijwinkel, minicamping of kaasmakerij en horeca. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. Zuid-Limburg is rijk aan natuur, waar ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken.

Cookies & Privacy
Terug naar boven