Even voorstellen: Silke Weich - Natuurtheater

jun 1, 2018

Op de foto zie je Silke Weich. Ze werkt bij het Duits-Nederlands Grenspark Maas-Swalm-Nette. Silke houdt zich bezig met projectmanagement. Projecten over natuur, landschap, cultuurhistorie, toerisme, recreatie, het maakt niet uit, als het maar grensoverschrijdend is! Met deze projecten wil het Grenspark namelijk Nederlanders en Duitsers samen de natuur en cultuur laten beleven.

Een ontzettend leuk project is bijvoorbeeld Natuurtheater. Dit is een onderdeel van het INTERREG V-A project Cultuurgeschiedenis digitaal. Een initiatief om cultuurhistorie te beleven o.a. via moderne media, zoals apps. Hiermee wil Grenspark Maas-Swalm-Nette nieuwe doelgroepen bereiken en de regionale economie versterken. De projecten die hieronder vallen worden gefinancierd door de Europese Unie, de Provincie Limburg en het Ministerie WEIMH van het Land Nordrhein-Westfalen.

 

PuurMuur tijdens haar voorstelling als kaboutervrouw / Foto: P. Lenssen

 Terug naar Natuurtheater! Wandelvoorstellingen met het landschap als decor en de natuur die de verhalen vertelt. Verhalen over Griekse goden, heksen, kabouters en Normannen. Silke vertelt dat Natuurtheater ook naar de Beleefweek komt. Op 22 september tussen 11.00 en 18.00 zijn tijdens het Natuurtheater-Festival in het Duitse Brüggen (net over de grens bij Swalmen) verschillende theaterwandelingen in Nederlandse en Duitse taal te beleven.

Vorig jaar viel de Beleefweek buiten het werkgebied van het Grenspark. Dit jaar wordt dus de eerste keer dat ze deelnemen aan de Beleefweek. Silke heeft er veel zin in, met name door het leuke programma dat gepland staat . Ze hoopt dat er positieve reacties komen en dat het Natuurtheater-Festival een succes wordt. Dat zou natuurlijk een mooie aanleiding zijn om vaker mee te doen met de Beleefweek.

Silke vertelt ook dat het een goed initiatief vindt. “Mensen moeten meer de natuur in en soms moet je hun gewoon een leuke aanleiding geven om naar buiten te gaan.”

 

Benieuwd naar Natuurtheater? Bekijk hier de trailer of neem een bezoekje aan de website.

Nieuwsarchief

Voorzitters bespreken toekomst en doorontwikkeling Limburgse Nationale Parken

aug 28, 2018

De voorzitters van de Limburgse Nationale Parken en Landschappen hebben nader met elkaar kennisgemaakt en stilgestaan bij recente landelijke en Limburgse ontwikkelingen waaronder het nieuwe ‘werkkader’ Nationale Parken. Ook de toekomst en doorontwikkeling van de Limburgse parken kreeg de nodige aandacht.

Beleef Limburg tijdens de Beleefweek

aug 20, 2018

Na het succes van de Beleefweek in Nationaal Landschap Zuid-Limburg in 2017, keert de Beleefweek Limburg dit jaar terug in de gehele provincie Limburg. Van 14 tot en met 23 september zullen er gedurende de Beleefweek allerlei activiteiten georganiseerd worden in het kader van sport, cultuur en natuur. De Beleefweek is bij uitstek bedoeld om te laten zien hoe mooi Limburg is en wat er allemaal in de provincie te beleven is.

16 t/m 24 september 2017 - Beleefweek Zuid-Limburg!

aug 26, 2017

Natuur en cultuur proeven in het Nationaal Landschap

Horeca- en recreatie-ondernemers worden Gastheer van Nationaal Landschap Zuid-Limburg

okt 11, 2016

IVN en Nationaal Landschap Zuid-Limburg verzorgen in het najaar van 2016 de cursus ‘IVN Gastheer van Nationaal Landschap Zuid-Limburg’. Deze cursus is geschikt voor organisaties die (potentiële) bezoekers van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg ontvangen, zoals verblijfs- en dagrecreatieondernemingen, agrarische bedrijven met een boerderijwinkel, minicamping of kaasmakerij en horeca. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat natuur een steeds belangrijkere rol speelt bij het kiezen van een vakantiebestemming. Zuid-Limburg is rijk aan natuur, waar ondernemers in dit gebied de vruchten van kunnen plukken.

Cookies & Privacy
Terug naar boven