Pontje Reindersmeer weer in de vaart

28 oktober 2019

 

Het pontje bij het Reindersmeer in Well kan weer gebruikt worden. Door het lage waterpeil was het tijdelijk buiten werking.

Nieuwsarchief

Bestrijding Japanse duizendknoop

26 augustus 2021

In veel natuurgebieden is de Japanse duizendknoop steeds vaker te vinden en vormt deze woekerplant inmiddels een hardnekkige plaag. Ook in de omgeving van Nationaal Park De Maasduinen.

Veel werk in natuurgebieden na de overstroming

30 juli 2021

Nu het water zich begint terug te trekken, zijn de gevolgen van de overstromingen goed te zien. Overal slib, weggespoelde oevers, modder en enorme hoeveelheden drijfvuil. Natuurlijk wil Het Limburgs Landschap zo snel mogelijk de grote grazers weer de gebieden in brengen waar ze thuishoren. Natuurgebieden moeten ook weer veilig zijn voor bezoekers. Terreinen zijn nu kletsnat en zompig soms zelfs inclusief drijfzand. Verder hangen bomen scheef of ze hebben losse takken, zeker ook in de hellingbossen in Zuid-Limburg. Hierdoor kunnen verraderlijke en gevaarlijke situaties ontstaan. Denk aan uw veiligheid, neem geen risico! Daarom zijn de poorten van sommige gebieden in het Maasdal de komende tijd nog afgesloten.

 

 

Rob Kolman is de nieuwe herder op de Bergerheide

16 februari 2021

Na zestien jaar herder van de Bergense schaapskudde te zijn geweest, is Sandra Heemstra per 1 februari gestopt. Haar taak wordt overgenomen door Rob Kolman, nu nog herder op de Zuid-Limburgse Sint-Pietersberg. De kudde en hun herder wordt als vanouds ingehuurd door de gemeente Bergen, de beheerder van de Bergerheide in het Nationaal Park De Maasduinen.

 

Opschonen heideterreinen Bergerheide

17 december 2020

Gemeente Bergen is bezig met het opschonen van de heideterreinen en zandverstuivingen op de Bergerheide. Begrazing door schapen houdt vooral de heideterreinen in goede conditie. Toch is onderhoud noodzakelijk door de groei van berk en grove den.

 

Deze dokter schrijft natuur voor aan zijn patiënten

11 december 2020

Artsen zouden vaker vaker natuur moeten voorschrijven aan hun patiënten. Dat zegt natuurorganisatie IVN. In het Limburgse Afferden werkt een huisarts die daar al volop mee experimenteert. De praktijk van Hans Peter Jung organiseerde voor coronatijd elke twee weken een ‘biowalk’. Een wandeling in de natuur die ervoor moet zorgen dat zijn diabetespatiënten minder op consult hoeven te komen. En dat werkt.

 

Digitale vierdaagse

4 september 2020

Van 18 t/m 27 september vindt tijdens de Nationale Sportweek een alternatief voor de jaarlijkse vierdaagse plaats: de Stap & Trap Vierdaagse. Een virtuele vierdaagse voor jong en oud. Loop, hardloop, skate of fiets mee!


Schaapskudde vanaf Pinksteren bij het Eendenmeer

27 mei 2020

De komende weken is de schaapherder met de kudde aanwezig rond het Eendenmeer in Nieuw Bergen.

 

 

Dag van het Nationaal Park: beleef Nationaal Park De Maasduinen online!

22 mei 2020

Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, en vanaf 22 mei kan je deelnemen aan de digitale activiteiten. Dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid met als thema ‘natuur doet je goed’. Het organiseren van evenementen ter plekke is moeilijk zoals bekend, maar iedereen kan dit jaar de bijzondere natuur van Nationaal Park De Maasduinen nog steeds beleven – vanuit huis! Zo is er tijdens de Dag van het Nationaal Park online van alles te beleven:

 

Wees alert op vuur in de natuur

21 april 2020

 Van 1 maart tot 1 oktober geldt een rookverbod in bossen, op heide of veengronden dan wel in duingebieden of binnen een afstand van dertig meter daarvan. Daarnaast is het niet toegestaan om bij fase 2 te stoken. Momenteel is fase 2 van kracht.

 

Internationale viering Boomfeestdag in Nationaal Park De Maasduinen afgelast

13 maart 2020

Vanwege de huidige ontwikkelingen van het Coronavirus zijn wij genoodzaakt om de  21ste Internationale Boomfeestdag, die gehouden zou worden op 18 maart in Nationaal Park De Maasduinen, af te gelasten. Nederlandse en Duitse kinderen zouden samen de Boomfeestdag vieren door bomen te planten.

 

 

Cookies & Privacy
Terug naar boven