Oorlogsverhalen in De Groote Peel

14 februari 2020

Op maandag 9 maart kan je weer genieten van een Vollemaanverhalenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Dit keer wordt het een hele bijzondere avond want er oorlogsverhalen verteld voor de vertellers van Vertelclub Verve. Verhalen geïnspireerd op verhalen uit het boek ‘Death Valley de Peel’. De activiteit start in het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Death Valley de Peel

Een Vollemaanwandeling is bijzonder en best een beetje spannend. Nog spannender wordt het als er onderweg verhalen worden verteld. Daarom houdt Staatsbosbeheer op een paar keer per jaar een Vollemaanverhalenavond in De Groote Peel. Telkens met een ander thema. Op maandag 9 maart nemen de verhalenvertellers van Vertelclub Verve je mee terug in de tijd, de tijd van de bevrijding, 75 jaar geleden. Je komt ze tegen op een aantal verrassende plekken tijdens de wandeling.

Er worden zes korte verhalen verteld. Allemaal geïnspireerd op de waargebeurde oorlogsverhalen uit het boek ‘Death Valley de Peel’ van Piet Snijders en de gelijknamige tentoonstelling in Museum Klok & Peel. Indrukwekkende gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in en rondom de Peeldorpen Asten-Ommel, Someren, Deurne en Ospel. De avond start in het buitencentrum met een inleiding door de schrijver van het boek. Daarna gaan de deelnemers in groepjes en onder begeleiding van een Peelgids op pad. Na afloop is er een drankje in de Peelboerderij. Een avond om nooit te vergeten.

Reserveren

Je kan kiezen uit verschillende starttijden: 19.30 – 19.45 –20.00 – 20.15 en 20.30 uur. Per tijdstip is er plek voor max. 15 deelnemers. Deelname kost € 9,- per persoon, inclusief drankje. De activiteit is vooral geschikt voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan online. De route is 2 km (verhard pad) en de activiteit duurt ongeveer 2 uur (inclusief intro en verhalen). Zaklampen zijn overbodig. 

Starten bij het Buitencentrum

De activiteit start in het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel, het bezoekerscentrum van De Groote Peel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Imperial War Museum (IWM)Imperial War Museum (IWM)

Nieuwsarchief

Er zijn op dit moment geen nieuwsartikelen.

Cookies & Privacy
Terug naar boven