Dag van het Nationaal Park in de Peel

Van 21 mei 2022 t/m 22 mei 2022

Vier de Dag van het Nationaal Park in de Peel!

Een keer per jaar wordt in heel Europa de Dag van het Nationaal Park gevierd. Vier je met ons mee? Doe dan mee aan een of meerdere van onderstaande activiteiten, die speciaal voor deze Dag van het Nationaal Park zijn georganiseerd. Graag tot ziens op 21 en 22 mei!

Bingo in de peel!

Zaterdag 21 en zondag 22 mei / gratis
Plaats van afhalen:  Buitencentrum de Pelen, Moostdijk 15, Ospel

Speciaal voor deze Dag van het Nationaal Park is er een bingokaart ontwikkeld. Je kunt deze gratis afhalen bij Buitencentrum de Pelen! Neem hem mee op je wandeling en kijk goed. Wie heeft het eerste bingo? Lever je kaart na afloop weer in bij het buitencentrum; dan krijg je een kleine verrassing!

Ontdek wie hier leeft!

Zondag 22 mei, vanaf 13.00 uur (kies zelf je start tijdstip tussen 13.00 en 16.00 uur / gratis)
Buitencentrum de Pelen, Moostdijk 15, Ospel

Weet jij wie er in het water en onder de grond in Nationaal Park de Groote Peel leven? Haal dan bij het Buitencentrum een routekaart & bingokaart en ga op ontdekkingsreis langs vijf plekken in de Peel. Ontdek samen met de gidsen op deze plekken geheimen van de dieren en planten die hier wonen. Speciale ontdekwandeling voor gezinnen met kinderen. Na afloop krijg je een kleine verrassing als je je volle bingokaart inlevert in het Buitencentrum!

Biodiversiteitsontmoeting

Zaterdag 21 mei, van 13.30 – 17.00 uur / gratis (klik hier om je aan te melden)
Plaats: Natuurpoort de Peel, Leegveld 8a, Deurne

Zoek jij naar inspiratie om zelf in actie te komen en de biodiversiteit te versterken? Wil je tijdens jouw (IVN) activiteit het publiek handelingsperspectief geven? Of heb je goede Ideeën over wat we als groene vrijwilligersorganisaties (nog meer) kunnen doen? Doe dan mee aan deze biodiversiteitsontmoeting, georganiseerd door IVN Limburg! 

Ierse klanken in de Peel

Zondag 22 mei, 13.30 uur en 15.00 uur / vrijwillige bijdrage
Buitencentrum de Pelen, Moostdijk 15, Ospel

Hou je van muziek of wil je gewoon even lekker ontspannen? Kom dan luisteren The Nag’s Head. Dit is een amateurgezelschap met enthousiaste muzikanten uit Nederweert en Weert wiens naam en muziek is geïnspireerd door de Ierse pub. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Agenda

Paasfeest op het Kabouterpad

1 april 2024, van 10:30 tot 14:30
Op maandag 1 april vieren de kabouters in het Nationaal Park De Groote Peel hun Paasfeest! De Paashaas komt op bezoek om eieren te verstoppen, de kookkabouters kokkerellen iets lekkers, de knutselkabouters fröbelen er op los, de muziekkabouters spelen leuke liedjes en zo is er nog veel meer te beleven. 
meer...

sPEElse Expeditie in de Groote Peel

7 april 2024, van 10:30 tot 12:30
Op zondag 7 april houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen.
meer...

Vogelexcursie 'Broedvogels' in de Groote Peel

14 april 2024, van 08:30 tot 10:30
Op zondag 14 april houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, maar vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. Behalve vogels is er ’s morgens ook kans op het spotten van reeën of andere dieren.
meer...

Kruidenwandeling in De Groote Peel

17 april 2024, van 10:00 tot 12:00
Op woensdag 17 april houdt Staatsbosbeheer een Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Een herborist neemt je mee op een korte route door De Groote Peel en laat je kennis maken met de rijkdom aan planten. Je krijgt informatie over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij.
meer...

Vogelexcursie 'Broedvogels' in de Deurnsche Peel

28 april 2024, van 08:30 tot 10:30
Op zondag 28 april houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in de Deurnsche Peel. Tijdens deze wandeling ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van  de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, vanaf half maart keert hij  weer terug in de Peel. Maar ook andere vogels die in de kijker komen krijgen aandacht. En ’s morgens vroeg is er natuurlijk altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren.
meer...

De Theaterkist

28 april 2024, vanaf 13:30
Op zondag 28 april presenteert de Theaterkist de voorstelling ‘August en de bijzondere sterrenkijker’  in het (overdekte) Amfitheater van buitencentrum de Pelen.
meer...

sPEElse Expeditie in de Groote Peel

29 april 2024, van 10:30 tot 12:30
Op maandag 29 april houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen.
meer...

sPEElse Expeditie in de Groote Peel

30 april 2024, van 10:30 tot 12:30
Op dinsdag 30 april houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen.
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven