Contact

Wilt u iets ondernemen of heeft u vragen over Nationaal Landschap Zuid-Limburg? Hieronder vindt u een overzicht en contactgegevens van de belangrijkste landschaps- en toeristische organisaties.

VVV Zuid-Limburg

VVV Zuid-Limburg bevordert het toerisme in Zuid-Limburg. De VVV verzamelt gegevens over vrijetijdsactiviteiten en distribueert deze via allerlei kanalen, zoals de website www.vvvzuidlimburg.nl, circa dertig VVV-infopunten in Zuid-Limburg, het callcenter, brochures en andere media-uitingen. De VVV reserveert en bemiddelt, ontwikkelt routes, verkoopt kaarten, brochures, arrangementen en apps, doet aan marktonderzoek en promotie en coördineert en organiseert (mede) grote evenementen

IVN

IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Daarvoor organiseert IVN diverse excursies, cursussen, lezingen en andere leuke activiteiten. Kijk op hier voor alle IVN-activiteiten in Limburg. Ook zijn er speciale Landschapsgidsen voor Zuid-Limburg opgeleid, ga met hen mee op pad!

Staatsbosbeheer

Samen met Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten beheert Staatsbosbeheer een deel van de natuurgebieden in Zuid-Limburg. Op de website van Staatsbosbeheer, vindt u gebiedsinformatie en een aantal wandelingen in Zuid-Limburg.

Natuurmonumenten

Ook op de website van Natuurmonumenten, vindt u volop informatie over wandelen en fietsen in het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. In Zuid-Limburg liggen 26 gebieden van Natuurmonumenten. Per gebied treft u de wandel- en fietsmogelijkheden aan. Ook zijn er kaartjes terug te vinden van wandelroutes.

Stichting Het Limburgs Landschap

Stichting het Limburgs Landschap beheert terreinen en monumenten en organiseert regelmatig excursies in heel Limburg. In Zuid-Limburg zijn dat bijvoorbeeld het Kasteelpark Elsloo, de Bemelerberg en het klooster Hoogcruts. Donateur of lid worden van het Limburgs Landschap kan natuurlijk ook! Meer informatie vindt u op www.limburgs-landschap.nl.

Cookies & Privacy
Terug naar boven