Nationaal Landschap
Zuid-Limburg

Een uniek stukje Nederland

Welkom in Zuid-Limburg

Het Gebied

Meldpunt

Heeft u ideeën die ons helpen om het Nationaal Landschap Zuid-Limburg nog mooier te maken? Laat het ons weten!

Als inwoner of bezoeker van Zuid-Limburg weet u als geen ander hoe mooi dit gebied is; met z’n open plateaus, steile beboste hellingen, holle wegen, graften, hoogstamboomgaarden, mergelgroeven, kapelletjes, kastelen, vakwerkboerderijen en bijzondere planten en dieren. Het is dan ook niet vreemd dat het rijk Zuid-Limburg heeft aangewezen als Nationaal Landschap. Dit betekent dat we de landschappelijke, natuurlijke en cultuurhistorische kwaliteiten van dit unieke stukje Nederland moeten koesteren.

Dat is niet alleen een taak van de overheid; het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Als u door het gebied wandelt of fietst, borrelen er wellicht goede ideeën bij u op om het landschap verder te versterken. Of misschien ziet u zaken waarvan u denkt: dit kan niet de bedoeling zijn. Goede ideeën en verbetervoorstellen kunt u doorgeven via onderstaand meldpunt. Dit meldpunt is een initiatief van de Natuur- en Milieufederatie Limburg.

Klik op de knop hieronder om iets te melden over het Nationaal Landschap Zuid-Limburg

Nieuws

Voorzitters bespreken toekomst en doorontwikkeling Limburgse Nationale Parken

aug 28, 2018

De voorzitters van de Limburgse Nationale Parken en Landschappen hebben nader met elkaar kennisgemaakt en stilgestaan bij recente landelijke en Limburgse ontwikkelingen waaronder het nieuwe ‘werkkader’ Nationale Parken. Ook de toekomst en doorontwikkeling van de Limburgse parken kreeg de nodige aandacht.

Beleef Limburg tijdens de Beleefweek

aug 20, 2018

Na het succes van de Beleefweek in Nationaal Landschap Zuid-Limburg in 2017, keert de Beleefweek Limburg dit jaar terug in de gehele provincie Limburg. Van 14 tot en met 23 september zullen er gedurende de Beleefweek allerlei activiteiten georganiseerd worden in het kader van sport, cultuur en natuur. De Beleefweek is bij uitstek bedoeld om te laten zien hoe mooi Limburg is en wat er allemaal in de provincie te beleven is.

16 t/m 24 september 2017 - Beleefweek Zuid-Limburg!

aug 26, 2017

Natuur en cultuur proeven in het Nationaal Landschap

Agenda

Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten.

Magnifiek Zuid-Limburg

Een prachtige collectie foto’s van het Nationaal Landschap vindt u op de Twitter-site @MagnifiekZL. Heeft u zelf mooie foto’s van het Nationaal Landschap gemaakt? Voeg #MagnifiekZL toe aan je tweet en wie weet komen ze ook op deze website terecht!

Bijzondere natuurparken in Limburg

Welkom op de vernieuwde website van Nationaal Landschap Zuid-Limburg! Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het voltooien van deze website en die van de drie Limburgse Nationale Parken.

Contact

Wilt u iets ondernemen of heeft u vragen over Nationaal Landschap Zuid-Limburg? Hier vindt u een overzicht en contactgegevens van de belangrijkste landschaps- en toeristische organisaties.

Cookies & Privacy
Terug naar boven