Meinweg Ecotop: samenkomst van natuuronderzoek en beheer

19 september 2016

Op zaterdag 24 september vindt het jaarlijkse natuursymposium Meinweg Ecotop 2016 plaats.

Het is inmiddels het negende achtereenvolgende jaar dat Duitse en Nederlandse veldbiologen en natuurvrienden bijeenkomen om hun kennis grensoverschrijdend uit te wisselen. Dit jaar worden de Zoogdieren in de Nederlands-Duitse Meinwegregio onder de loupe genomen. Veldbiologen, zowel de professional als de vrijwilliger, verzorgen in het ochtendprogramma diverse presentaties over de laatste stand van hun onderzoek. In de middag volgt het traditionele veldbezoek in De Meinweg waar het natuuronderzoek en –beheer ter plaatse verder wordt toegelicht. Deze ene keer per jaar komen alle mensen samen die in de Meinwegregio hun onderzoeks- of beheerwerk doen. Met de uitwisseling van alle ervaringen is iedereen weer precies op de hoogte van de ‘actualiteit van de natuur’ in Nationaal Park De Meinweg.

Binnen het thema ‘Zoogdieren in de Meinwegregio’ zijn er presentaties over Vleermuizen, Bevers, Kerkuil in relatie tot muizen onderzoek, natuurlijk ook over Wilde Zwijnen in het grensgebied en zoogdiersporen op het Ecoduct bij Elmpt. Nadere informatie en presentaties zijn te vinden op www.meinweg-ecotop.nl. De Meinweg Ecotop wordt gezamenlijk georganiseerd door Nationaal Park De Meinweg, Stichting Koekeloere, Biologisch Station Krickenbecker Seen, Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en Staatsbosbeheer.

Nieuwsarchief

Meinweg Ecotop: samenkomst van natuuronderzoek en beheer

19 september 2016

Op zaterdag 24 september vindt het jaarlijkse natuursymposium Meinweg Ecotop 2016 plaats.

Eerste jaar voor Junior Rangers NP De Meinweg

12 september 2016

Op zaterdag 24 september gaat het eerste seizoen voor Junior Rangers Nationaal Park De Meinweg van start. Tien keer per jaar zullen jongeren uit de regio, van 12-14 jaar, samenkomen in het nationaal park. Tijdens de bijeenkomst, meestal van 9.00 tot 12.00 uur, helpen de jongeren het natuurgebied te beschermen. Zo helpen zij bij onderzoek en onderhoud en gaan zij op pad met de boswachter!

 

Nieuwe website

7 september 2016

Beste bezoeker, welkom op onze nieuwe website! Op dit moment werken wij nog aan de optimalisatie van deze nieuwe website voor ons nationaal park. Wij vragen uw begrip voor eventuele onduidelijkheden. Heeft u nog vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op via limburg@ivn.nl of 0475-386 460.

Cookies & Privacy
Terug naar boven