Nieuwsarchief

Van Bezoeker tot Onderzoeker

15 december 2023

Tijdens je bezoek aan de Meinweg kom je veel soorten tegen. Misschien ben je dan wel nieuwsgierig naar wat je gezien hebt? De gratis app ‘ObsIdentify’ helpt je daarbij. Deze app kan duizenden soorten dieren, planten en paddenstoelen herkennen en op naam brengen. Dat verrijkt jouw persoonlijke kennis van de natuur en de beleving ervan. Daarnaast draag je, door jouw waarnemingen te delen, ook bij aan onderzoek.

37 nieuwe schoolgidsen in Limburgse Nationale Parken

15 december 2023

Goed nieuws voor basisscholen vlakbij de drie Nationale Parken in Limburg. IVN Natuureducatie heeft de afgelopen maanden 37 nieuwe schoolgidsen opgeleid. Ze staan te trappelen om kinderen van alle groepen de natuur te laten beleven.

Schoolgidsen gezocht: opleiding start 27 september

4 juli 2023

IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Zij organiseert vanaf september een opleiding tot schoolgids in Nationaal Park De Meinweg.

Vier de Dag van het Nationaal Park in de Meinweg!

12 mei 2023

Op 24 mei is het de Dag van het Nationaal Park. Onder het motto ‘terug naar je wortels’ besteden we dit jaar aandacht aan de geheimen, verhalen en legendes van dit prachtige gebied. Op zaterdag 27 en zondag 28 mei kan je deelnemen aan diverse activiteiten.

Cookies & Privacy
Terug naar boven