Speuren naar bevers in het Leudal

6 april 2019, van 19:00 tot 21:00

Struin langs beken en rivieren, op zoek naar beversporen in het Leudal in Midden-Limburg. In de avond ontwaakt de bever en komt hij uit zijn burcht. De bever is een groot knaagdier, te herkennen aan zijn platte zwemstaart. De sporen van deze planteneter zijn te zien aan bomen waar aan is geknaagd, maar het dier zelf is schuw en leeft verborgen. De gids van Staatsbosbeheer vertelt tijdens de struintocht nog meer over de bever. En misschien, als je heel stil bent, weet je de bever nog te spotten...

Reserveer online!

Voor wie

vanaf 10 jaar

Prijs

€7,00 voor volwassenen, €4,00 voor kinderen t/m 12 jaar

Startlocatie

De startlocatie ontvang je na aanmelden.

Meer informatie

Trek stevige schoenen en warme, niet ritselende kleding aan, neem je verrekijker mee, niet geschikt voor mindervaliden in verband met onverharde paden, honden niet toegestaan.

Agenda

Vollemaanstocht Asseltse Plassen

18 mei 2019, van 20:00 tot 23:00
Beleef de Asseltse Plassen tijdens een kanotocht. Na een korte introductie stap je met de gids van Staatsbosbeheer in een Canadese kano. Je peddelt rustig over de plassen. Vanaf het water beleef je de pracht en de rust van de natuur om je heen. Op het eiland is er koffie en vlaai.
meer...

Schemertocht door De Meinweg

24 mei 2019, van 19:30 tot 22:00
Kom mee op ontdekkingstocht in De Meinweg tijdens de avondschemering. Samen met de gids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar wilde dieren. De gids vertelt je van alles over de dieren die leven in dit gebied. Als je heel stil bent, zie of hoor je misschien wel een ree of een wild zwijn...
meer...

Dauwtrappen in De Meinweg

30 mei 2019, van 06:00 tot 08:30
Kom op Hemelvaartsdag met het hele gezin dauwtrappen over De Meinweg in Midden-Limburg. De zon komt op, vogels ontwaken en zingen hun ochtendlied. De dauw ligt vaak nog op de velden. Ruik het vochtige gras en geniet van de ochtendnevel.
meer...

Speuren naar zwijnen op De Meinweg

15 juni 2019, van 19:00 tot 22:00
Dwaal met de gids van Staatsbosbeheer een nacht over De Meinweg, op zoek naar zwijnen. Sinds jaar en dag leven die hier, meestal in groepen van de volwassen vrouwtjes (zeugen) met hun pubers en biggen. De mannetjes (keilers) struinen het liefst in hun eentje door de natuur. 
meer...

Jeugdnatuurclub De Meinweg Kids Rangers

19 juni 2019, van 14:30 tot 16:30
Dwaal jij graag door de natuur? Ben jij een echte ontdekker en gek van dieren in het wild? Kom dan bij de Meinweg Kids Rangers! Eens per maand op woensdag een spannende middag in De Meinweg. 
meer...
Cookies & Privacy
Terug naar boven