Gemeente Bergen meest ontspannende plek om te fietsen

11 september 2017

 

 

 

De gemeente Bergen is de meest ontspannende plek om te fietsen. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond in het kader van de verkiezing van Fietsstad 2018. Maar liefst 45.742 fietsers uit bijna alle Nederlandse gemeenten vulden dit voorjaar de enquête in.

 

Fietsstad 2018

 

De enquête, gehouden als het publieksonderdeel van de Fietsstadverkiezing, zit vol interessante statistieken. Deze gegevens worden de komende tijd geïnterpreteerd en door de Fietsersbond naast objectieve data gelegd. Samen vormen deze gegevens de ranglijst van Nederlandse fietsgemeenten. Rond de jaarwisseling wordt de definitieve lijst met gemeenten gepresenteerd en weten we wie zich Fietsstad 2018 mag noemen, en welke gemeenten met de eer gaan strijken in de ranglijsten voor onder meer kleine gemeenten, grote steden en gemeenten met veel kernen.

 

 

 

 

Nieuwsarchief

Het Limburgs Landschap annuleert excursies en vrijwilligersactiviteiten met groepen vanwege het coronavirus

13 maart 2020

Vanwege de huidige ontwikkelingen van het coronavirus voelt Stichting het Limburgs Landschap zich genoodzaakt om tot nader orde alle excursies en activiteiten af te gelasten. Hiermee volgen wij de landelijke keuzes die wij zien bij onze collega-organisaties.

 

 

 

The Hike bezoekt Nationaal Park De Maasduinen

18 december 2019

TheHike.nl is een online platform voor mensen die houden van hiken en alle aangrenzende onderwerpen, zoals gear, travelling, food en fit zijn. The Hike is opgericht door twee enthousiaste bloggers die van plan zijn alle nationale parken in Nederland te bezoeken. Deze keer zijn ze in Nationaal Park De Maasduinen.

IVN Maasduinen viert feest met bomenaanplant

19 november 2019

Het jubilerende IVN Maasduinen heeft onlangs haar 10-jarig jubileum gevierd. En als iemand jarig is, dan wordt er getrakteerd. Reden voor Stichting het Limburgs Landschap om samen met IVN Maasduinen op zaterdag 30 november 450 inheemse bomen en struiken te gaan aanplanten in natuurgebied de Ravenvennen.

 

Pontje Reindersmeer weer in de vaart

28 oktober 2019

Het pontje bij het Reindersmeer in Well kan weer gebruikt worden. Door het lage waterpeil was het tijdelijk buiten werking.

Veerpontje bij Reindersmeer in Well tijdelijk buiten werking

16 september 2019

Het veerpontje bij het Reindersmeer In Well is door het lage waterpeil tijdelijk buiten werking. In het gebied zijn borden met deze informatie geplaatst.

Kom lammetjes kijken in de schaapskooi op de Bergerheide

25 maart 2019

Bij de schaapskooi op de Bergerheide is het volop lente. Het is namelijk lammertijd. Er zijn al vele tientallen lammetjes geboren. De herder is een aantal dagen in de schaapskooi aanwezig om tekst en uitleg te geven over de lammerperiode.

 

 

 

Aanleg Waterboulevard is begonnen

11 maart 2019

De aanleg van de Waterboulevard in Maaspark Well is begonnen. Hiermee wordt een lang traject afgerond. In 2016 lagen er drie ontwerpen voor de Waterboulevard waar de gemeente samen met betrokkenen en belangstellenden naar heeft gekeken. Gaandeweg bleek dat ze alle drie onvoldoende rekening hielden met de maat en schaal van het gebied. Het definitieve ontwerp ziet er daarom fors anders uit. De boulevard krijgt nu de uitstraling van luxe bospad.

 

 

Fietsen en wandelen in de grensregio

15 februari 2019

Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de eerste vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.

 

 

Gastheer van het Landschap; De top van Limburg in samenwerking met Nationaal Park De Maasduinen

4 februari 2019

Een win-win voor ondernemers, klanten en de natuur.

Het programma Gastheer van het Landschap leidt recreatieondernemers tijdens een 4-daagse cursus op om hun gasten (nog) beter te kunnen informeren over het landschap, de natuur en de eigen omgeving. Deze cursus richt zich met name op de noordelijke Maasduinen: Mook, Gennep en Bergen. Samen met de ondernemers vorm je een netwerk en zet je je in om dit gebied beter op de kaart te zetten.

NIeuwe informatieborden natuurgebied De Band in Well

11 januari 2019

Bij natuurgebied De Band in Well zijn informatieborden geplaatst.

U kunt in dit gebied vogels spotten, picknicken of even uitwaaien. Te voet kunt u via een struinpad genieten van De Band. Trek laarzen aan, want het is een drassig gebied.

 

Cookies & Privacy
Terug naar boven