Gemeente Bergen meest ontspannende plek om te fietsen

11 september 2017

 

 

 

De gemeente Bergen is de meest ontspannende plek om te fietsen. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond in het kader van de verkiezing van Fietsstad 2018. Maar liefst 45.742 fietsers uit bijna alle Nederlandse gemeenten vulden dit voorjaar de enquête in.

 

Fietsstad 2018

 

De enquête, gehouden als het publieksonderdeel van de Fietsstadverkiezing, zit vol interessante statistieken. Deze gegevens worden de komende tijd geïnterpreteerd en door de Fietsersbond naast objectieve data gelegd. Samen vormen deze gegevens de ranglijst van Nederlandse fietsgemeenten. Rond de jaarwisseling wordt de definitieve lijst met gemeenten gepresenteerd en weten we wie zich Fietsstad 2018 mag noemen, en welke gemeenten met de eer gaan strijken in de ranglijsten voor onder meer kleine gemeenten, grote steden en gemeenten met veel kernen.

 

 

 

 

Nieuwsarchief

Dag van het Nationaal Park in de Maasduinen

9 mei 2022

Een keer per jaar wordt in heel Europa de Dag van het Nationaal Park gevierd. Vier je met ons mee? Doe dan mee aan een of meerdere activiteiten, die speciaal voor deze Dag van het Nationaal Park zijn georganiseerd. Graag tot ziens op 21 en 22 mei!

IVN zet met ‘return on nature’ nieuwe trend in recreatiesector

18 maart 2022

Eerste ‘Return on nature’ Trektocht gelanceerd in Limburg

Vermijd bossen en natuurterreinen

21 februari 2022

Door de storm liggen op veel wandelpaden in bossen en natuurterreinen omgewaaide bomen en zijn takken van bomen gescheurd. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Vermijd daarom de bossen en natuurterreinen.

Werkzaamheden rondom Eendenmeer waarschijnlijk deze week afgerond

14 februari 2022

Gemeente Bergen heeft de afgelopen weken een groot deel van de bosopslag bij het Eendenmeer weggehaald. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind deze week afgerond.

Dode vos? Niet aanraken en melden bij gemeente

11 februari 2022

In Nationaal Park De Maasduinen zijn de laatste dagen drie dode vossen gevonden. Ziet u tijdens uw wandeling in de gemeente Bergen in het bos een dode vos liggen? Raak deze vooral niet aan en meld het bij de gemeente Bergen.

 

Beschoeiing aangelegd bij trekpontje Reindersmeer

24 januari 2022

Gemeente Bergen heeft vorige week beschoeiing aangelegd bij het trekpontje in het Reindersmeer. Deze beschoeiing versterkt de waterkant en voorkomt inspoeling van zand bij het aanleghaventje. Daarnaast wordt het instappen zo gemakkelijker.

Natuuronderhoud aan het Eendenmeer

24 januari 2022

Gemeente Bergen gaat volgende week werkzaamheden uitvoeren rondom het Eendenmeer. Verschillende wandelpaden worden daarom enkele dagen afgesloten.

Schaapskudde bij het Eendenmeer

28 oktober 2021

De komende weken is de schaapherder met de kudde aanwezig rond het Eendenmeer in Nieuw Bergen.

 

Nieuw trekpontje in Reindersmeer

21 oktober 2021

De gemeente Bergen heeft het trekpontje in het Reindersmeer in Well vervangen. Het oude pontje was vanwege slijtage aan vervanging toe.

 

 

Hippische influencers prijzen ruiter- en menroutenetwerk 'Noord- en Midden-Limburg in de picture'

5 oktober 2021

In Noord- en Midden-Limburg is het fantastisch paardrijden. Met meer dan 1300 kilometer aan ruiter- en menroutes biedt deze streek de ruiter of paardenliefhebber alles wat een hippisch hart begeert. Dit paardrijparadijs werd zaterdag 2 oktober actief onder de aandacht gebracht bij zo’n 40 internationale influencers.

Cookies & Privacy
Terug naar boven